Royal Haskoning


28-04-2011
Het college van B&W van Steenwijkerland heeft ingestemd met het mogelijk maken van een kennis- en afstudeercentrum binnen de stationsomgeving van Steenwijk. Samen met ingenieursbureau Royal Haskoning wordt binnen de vestiging Steenwijk van Haskoning een centrum gecreëerd voor afstuderende beroepen op HBO en WO-niveau. Hiermee zetten de gemeente en Royal Haskoning in op het behoud van bestaande en het aantrekken van nieuwe en kwalitatief hoogstaande werkgelegenheid.Met het kennis- en afstudeercentrum richten de gemeente en Royal Haskoning zich op jongeren die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de regio in en rond Steenwijkerland. Deze jongeren worden meestal na hun afstuderen werkzaam in de omgeving waar zij hun studie hebben gevolgd en keren dus niet meer terug naar deze regio.

Binnen het kennis- en afstudeercentrum kunnen jaarlijks 24 studenten en jong potentials afstuderen en gecoacht worden. Hierbij is het uiteindelijke doel hen een baan op niveau aan te kunnen bieden binnen de grenzen van de gemeente Steenwijkerland. Bij diverse bedrijven die gevestigd zijn in Steenwijkerland is het moeilijk om functies op HBO- en WO-niveau in te vullen, terwijl daar toch grote behoefte aan is. Het kennis- en afstudeercentrum kan daarin voorzien. In eerste instantie wordt het kennis- en afstudeercentrum voor vier jaar opgezet.

Het kennis- en afstudeercentrum past binnen de doelstelling van de sfeer en creativiteit die de stationsomgeving in Steenwijk ambieert. Namelijk een omgeving met een goed verblijfsklimaat, een inspirerende werkomgeving met nadruk op doorstroming en nieuwe business nabij de binnenstad van Steenwijk.

De Gemeente Steenwijkerland is blij met de samenwerking met initiatiefnemer Royal Haskoning. Het bureau is nationaal en internationaal actief op het gebied van onder ander infrastructuur, ecologie, ruimtelijke ontwikkeling, havens en kustmanagement, water, bouw en constructie.

Sinds 1927 is Royal Haskoning al actief in de regio vanuit kantoor Steenwijk. Het bureau biedt hiermee aan afstudeerders een unieke mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen, met eventueel toekomstmogelijkheden.

De totale investering voor het kennis- en afstudeercentrum over vier jaar bedraagt EUR 678.800.De gemeente draagt hieraan bij met een bijdrage van 15% per jaar te weten EUR 25.445 ( in totaal over vier jaar EUR 101.780).