Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2011/YG_33
Buitenpost, 29 april 2011

Eerste bruiloft op nieuwe trouwlocatie in Drogeham

Donderdag 28 april is het eerste huwelijk voltrokken op de nieuwe trouwlocatie van de gemeente Achtkarspelen. Menno Jan Dijkstra en Julia Willemien Wisse gaven elkaar het ja-woord in de Hervormde Kerk in Drogeham (1876).

Eind 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen de Hervormde Kerk in Drogeham permanent aangewezen als 'huis der gemeente' waar huwelijken kunnen worden voltrokken of partnerschappen kunnen worden geregistreerd. Aansluitend kan in het verenigingsgebouw De Fakkel, tegenover de kerk, een feest gehouden worden.

Achtkarspelen wil aanstaande bruidsparen/partners de mogelijkheid bieden om op andere locaties dan het Jeltingahuis en de Raadzaal van het gemeentehuis een huwelijk/ partnerschap te sluiten. Daarnaast biedt de gemeente aanstaande bruidsparen de mogelijkheid zelf een locatie uit te zoeken en deze locatie (mits voldaan aan de 'Beleidsregels alternatieve trouwlocaties in Achtkarspelen') eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Mocht een bepaalde locatie in de gemeente zeer in trek zijn bij aanstaande bruidsparen dan kan deze locatie alsnog als permanente trouwlocatie worden aangewezen. Eind 2011 zal deze evaluatie plaatsvinden.