Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.55 uur

Utrecht, 29-04-2011

Bekeurd voor baldadigheid
WOERDEN De politie heeft in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april op de Stationsweg in Woerden op heterdaad een 16-jarige jongen uit De Meern aangehouden op verdenking van het plegen van baldadigheid.

Agenten hielden die nacht toezicht op de Stationsstraat. Omstreeks 02.50 uur kwam een jongen uit een café, die het kennelijk nodig vond om een aantal keer hard tegen een parkeerautomaat te trappen. De agenten hielden de verdachte aan. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar haalde zijn vader hem op. De jongen kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Rijbewijs kwijt door veel te hard rijden
BREUKELEN - De politie heeft donderdagmiddag 28 april op de rijksweg A2 een 48-jarige automobilist uit Purmerend bekeurd en zijn rijbewijs ingevorderd, omdat hij veel te hard reed.

De man haalde die middag rond 12.45 uur op de A2 bij Breukelen met opvallend hoge snelheid een onopvallende politieauto in. De agent startte een trajectmeting. Daaruit bleek dat de verdachte 163 km/uur reed. Na correctie bleef daar 158 km/uur van over. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. De verdachte reed dus 58 km/uur te hard. De agent liet de verdachte stoppen en vorderde zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging WOERDEN - De politie heeft in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april op de Stationsweg in Woerden twee verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld.

De politie kreeg die nacht om 02.15 uur een melding over een vechtpartij bij een café. Een 17-jarige jongen uit Bodegraven was hard op zijn neus geslagen door een 15-jarige jongen uit Woerden. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de Woerdenaar aan. Die reageerde agressief tegen de politie. De agenten deden de verdachte de handboeien om. De verdachte beledigde een van de agenten en begon zich te verzetten. De agent gaf de verdachte een corrigerende tik, maar de verdachte bleef wederspannig. Ook toen de agenten hem in de politieauto wilden plaatsen. De agenten legden de verdachte op de achterbank. De verdachte uitte bedreigingen tegen een van de agenten.

Het slachtoffer had ook nog een trap gehad van een andere verdachte. Die verdachte is een 16-jarige jongen uit Woerden. De agenten hielden ook hem aan. Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zijn neus gelukkig niet gebroken was.

De politie nam beide verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de ouders van de verdachten in kennis.