Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 29 april 2011

Hoofd Business Development en Beleidsmedewerker EYE aangesteld

Per 1 juni 2011 zijn Eline Danker en Michiel de Rooij aangesteld als Hoofd Business Development en Beleidsmedewerker bij EYE Film Instituut Nederland. De nieuwe medewerkers beschikken over ruime ervaring in de film- en culturele wereld: De Rooij, mede-eigenaar van Flinck Film, werkte ondermeer als managing director en producent bij BosBros Film & TV Productions en Danker was onder andere werkzaam bij Stage Entertainment en Walt Disney.

Directeur Sandra den Hamer en de staf zijn bijzonder verheugd over de komst van Danker en De Rooij. Met de aanstelling van een Hoofd Business Development en een Beleidsmedewerker hoopt EYE de ambities voor de toekomst ten volle te kunnen verwezenlijken. Voorjaar 2012 zal EYE de deuren openen van het nieuwe in aanbouw zijnde museumgebouw aan de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Met vernieuwde programmering en een gevarieerd scala aan activiteiten zal EYE zich richten op een breed publiek én op de Nederlandse en internationale filmprofessionals.

Tot het takenpakket van het Hoofd Business Development (Eline Danker) behoort onder meer het leidinggeven aan de commerciële activiteiten van EYE, het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en het versterken van het cultureel ondernemerschap.

De nieuwe Beleidsmedewerker (Michiel de Rooij) is in samenwerking met het Management Team van EYE verantwoordelijk voor de beleidsmatige rapportages aan stakeholders. Daarnaast zal hij zich bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en onderzoek die de Nederlandse filmsector in binnen- en buitenland ten goede komen.

Personalia
Michiel de Rooij (1955) mede-eigenaar van Flinck Film (o.a. de tv serie A'DAM & E.V.A. en de speelfilm Swchwrm) werkte daarvoor lange tijd als managing director en producent bij BosBros Film & TV Productions. Van 1988 tot 1993 was hij in diverse functies werkzaam bij het Theater Instituut Nederland, onder meer als Hoofd Afdeling Activiteiten & Internationale Zaken. De Rooij bezette meerdere bestuursposten, waaronder het voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten en Media Desk Nederland. Ook is hij bestuurslid van Kunsten '92 en lid van de Raad van Toezicht van het Binger Filmlab.

Eline Danker (1962) was van 2007 tot mei 2011 werkzaam als Commercieel Directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, dat onderdeel uitmaakt van het live-entertainment bedrijf Stage Entertainment. Danker was er onder meer verantwoordelijk voor de sales, marketing, sponsoring en publiciteit van de musicalproducties . Tussen 1992 en 2006 bekleedde zij verschillende commerciële- en management functies in de Benelux en Engeland voor Walt Disney. Danker heeft ruime internationale ervaring op het gebied van sales/marketing, sponsorwerving en innovatie/professionalisering van bedrijfsorganisaties. Zij is bestuurslid van Cinekid en Stichting Bio Kinderrevalidatie; eerder vervulde ze bestuurlijke functies bij de Federatie van Nederlandse Filmdistributeurs en het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA).
Noot voor redacties

Meer informatie (

Ingezonden persbericht