Ouborg Monumenten Vastgoed presenteert: Nieuw leven voor Grand Theatre

Persbericht van Ouborg Group

Persbericht
Breda, 29 april 2011

OUBORG MONUMENTEN VASTGOED PRESENTEERT:
Nieuw leven voor Grand Theatre - Kroonjuweel van Breda Het Grand Theatre: dé nieuwe evenementenlocatie van Breda!

Op 28 april om 19.30 uur opende burgemeester Van der Velden samen met Aad Ouborg en Bob Hutten het 'Grand Theatre' in Breda.

Toen
Eigenaar Ouborg Monumenten Vastgoed heeft het Grand Theatre ruim 3,5 jaar grondig gerestaureerd met behoud van het rijke, historische karakter en de authentieke elementen. Dit 'kroonjuweel' van Breda opende in 1921 voor het eerst haar deuren voor het publiek. Het 'Grand' was een blikvanger door de Moorse voorgevel, de Moorse toren en een mix van verschillende stijlen: Amsterdamse school, Art Déco, Art Nouveau en Jugendstil. Vooruitstrevend voor die tijd was dat toneel- en filmvoorstellingen in dezelfde zaal plaatsvonden.

Nu
90 jaar later schittert het Grand Theatre als ooit tevoren! Het gerenoveerde theater, geëxploiteerd door Hutten, is een stijlvolle evenementenlocatie bestemd voor feesten, trouwpartijen, beurzen, bijeenkomsten, ontvangsten, congressen, diners en exposities. Bovendien is het Grand Theatre een unieke ontmoetingsplaats voor kunst- en cultuur. Van dans, film, muziekoptredens en theateruitvoeringen tot het Bredase Jazz Festival en het Foto- en Filmfestival.

Feestelijke openingsreceptie
De genodigden werden door gastvrouwen begeleid over de rode loper en ontvangen met een sprankelend glas bubbels. De achtergrondmuziek werd verzorgd door het Trio Tonny Eyk. Presentator Frits Sissing opende de feestelijke avond en gaf vervolgens het woord aan Aad Ouborg, Bob Hutten en burgemeester Van der Velden. Zij benadrukten onder andere de toegevoegde waarde van het Grand Theatre voor de stad Breda, haar inwoners en bezoekers van elders uit het land. Tonny Eyk presenteerde tevens het talent van de toekomst.

Het officiële openingsmoment werd opgeluisterd door bandoneonvirtuoos Carel Kraayenhof die de ontroerende tango 'Adiós Nonino' speelde, bekend van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. Aad Ouborg, Bob Hutten en burgemeester Van der Velden onthulden gezamenlijk het 'kroonjuweel'.
Tim Akkermans (voormalig Direct) sloot de avond af met enkele intieme luisterliedjes.

Na het officiële programma genoten de gasten van optredens van diverse beroemde artiesten in de 'Groote Zaal'. Daar vond ook een 'walking dinner' plaats met een keur aan exclusieve topgerechtjes. Naast de Groote Zaal beschikt het Grand Theatre ook over de Kleine Zaal. Deze stond in het teken van Breda met plaatselijke culinaire specialiteiten en locaal entertainment van onder andere stadsdichter Kees van Meel en aanstormend Bredaas talent Merel Simons.

Meer informatie over deze spraakmakende locatie kunt u terugvinden op: www.grandtheatrebreda.nl

De foto's van de feestelijke receptie staan op 29 april vanaf 17:00 uur op: www.grandtheatrebreda.nl/opening

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.grandtheatrebreda.nl
Organisatie info:

Ouborg Group

Noot voor redact ie,

Razende Robot Reporter