Gemeente Enschede

Voorzorgsmaatregelen voor zondag 1 mei

Op zondag 1 mei wordt er in de binnenstad van Enschede grote drukte verwacht. Dit door de koopzondag, viering van de Dag van de Arbeid in Duitsland en de wedstrijd van FC Twente. Op het Van Heekplein en de Oude Markt komen schermen die vanaf 14.30 uur live wedstrijdbeelden vertonen van de wedstrijd FC Twente - Willem II. Voor een soepel en veilig verloop van deze zondag zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen.

De gemeente Enschede, politie, Enschede Promotie en de horecaondernemers houden er rekening mee dat veel mensen de wedstrijd in de Enschedese binnenstad willen volgen en een eventueel kampioenschap in de binnenstad vieren.

Koopzondag en markten
De koopzondag gaat gewoon door; de winkels zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De geplande warenmarkt en curiosamarkt komen te vervallen en worden naar een nader te bepalen datum verplaatst. Op zaterdag 30 april is er wel een warenmarkt op het Van Heekplein vanwege Koninginnedag.

Bereikbaarheid binnenstad
In verband met de verwachte verkeersdrukte geldt op 1 mei het dringend advies om niet met de auto naar de binnenstad te komen en gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Vanaf zondag 14.00 uur tot circa 20.00 uur is het gehele stadserf niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De Oude Markt en het Van Heekplein en tussenliggende straten moeten fietsvrij zijn. Fietseigenaren worden opgeroepen om de fietsen voor zondagochtend 08.00 uur te verplaatsen. Fietsen die op zondagochtend niet zijn weggehaald worden verplaatst naar het busplein bij Holland Casino. De fietsenstallingen Van Heekplein en De Graaff zijn op zondag van 11.00 tot 24.00 uur 's nachts geopend.

Politie Twente
De politie zet extra personeel in. Om het voor iedere bezoeker een geslaagde dag te laten zijn let de politie op een aantal zaken. Zo is het onder meer verboden om vuurwerk/fakkels in bezit te hebben en/of af te steken.

Twitter/website
Via www.enschede.nl en twitter worden bezoekers op de hoogte gehouden van de bijzonderheden rondom de activiteiten in de binnenstad. (twitteraccount Politie Twente: @PolitieTwente en Enschede: @gem_enschede).

Huldiging bij de Grolsch Veste 2 mei
Zou FC Twente zondag kampioen worden dan volgt op maandag 2 mei een officiële ontvangst op het stadhuis van spelers en coach door het college van burgemeester en wethouders. De ploeg van coach Preud'homme en de medewerkers van FC Twente vieren dan de titel ook met alle fans en belangstellenden op maandag 2 mei op het parkeerterrein direct naast De Grolsch Veste.