Ingezonden persbericht


Asteriks' Rock 'n Roll Koniginnenacht

Een rock 'n roll festival op 29 april bij podium Asteriks. Diverse nieuwe telgen van de Nederlandse rock 'n roll familie bevolken vanavond ons podium, met als nieuwste publiekstrekker Paceshifters. Dat deze laatste garant staan voor een avond feest, bewezen ze als voorprogramma van Therapy?, Triggerfinger en Peter Pan Speedrock. Geen slecht begin voor een band met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar! Aan superlatieven in de pers geen gebrek; "nieuw jong Nederlands talent", "belofte voor de toekomst". Toch blijven de heren met Branie, Bravoure en Brallerigheid nuchter, "het ultieme doel is totale en algehele werelddominantie". De support wordt verzorgd door Barry Nice and the Nice Guys, Highway 54 en Birth of Joy. Aanvang is 20:00 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Barry Nice and the Nice Guys maken sexy bluesrock met een ouderwets fris geluid zonder dat het zijn roots verliest. Hiermee bewijzen ze sinds oktober 2008 dat hard werken en veel optreden de basis is voor succes. Na de vuurdoop in Scooters (Leeuwarden) begin 2009 ging het hard met deze vier Friese heren. Zo gebeurde er in korte tijd heel veel. Winnaars Kunstbende Friesland, te gast bij radio 3FM in de show van Giel Beelen, ga zo maar door.

Het uit Leeuwarden afkomstige Highway 54 heeft met hun jaren 50 rockabilly-sound al menig zaal plat gespeeld. Met opzwepende honkytonk blues en enkele Sun Klassiekers van Johnny Cash zijn deze heren graag geziene gasten op ieder podium. Met liedjes van hun albums Southern Tales en The Perfect Strangers gaan de voetjes tot achter in de zaal van de vloer.

Het trio Birth of Joy weet live al vele fans aan zich te binden met een energieke show, gierend gitaar- en orgelgeweld, afgemaakt met drumbeats en lange vocale uithalen. Zonder enige schaamte is The Doors een grote inspiratiebron, iets wat na het horen van de stem van zanger Kevin Stunnenberg bevestigd wordt. Na vorig jaar hoge ogen te hebben gegooid in de Popronde is nu de rest van muziekminnend Nederland aan de beurt.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het

biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze

optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: Asteriks' Rock 'n Roll Koniginnenacht met Paceshifters, Barry Nice and the Nice Guys, Highway 54 en Birth of Joy.

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 29 april 2011.

Entree: E 6,-