Gemeente Sittard-Geleen



ONDER EMBARGO TOT MOMENT VAN UITREIKING

Sittard-Geleen, 27 april 2011- Burgemeester Sjraar Cox reikt bij gelegenheid van Koninginnedag aan 15 inwoners van de gemeente Sittard-Geleen een Koninklijke onderscheiding uit. Dit gebeurt op vrijdag 29 april tussen 10.00 en 12.00 uur in de DSM zaal van de Stadsschouwburg Sittard-Geleen, Mgr. Claessensstraat 2, te Sittard. Rond 11.15 uur is er gelegenheid tot het maken van een groepsfoto van de gedecoreerden samen met de burgemeester in de Rabobankzaal van de Stadsschouwburg.

De personen die gedecoreerd worden zijn:


1.

De heer J. (Jo) G.M. van Broekhoven (65) uit Einighausen

Betrokkene is al meer dan 40 jaar bestuurslid van het Kerkelijk Zangkoor in Einighausen. Hij is penningmeester en houdt zich bezig met leden Daarnaast is hij vrijwilliger bij diverse andere verenigingen, zoals de Stichting Oude Ambachten. Bovendien is hij processiemedewerker van de Sacramentsprocessie.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


2.

De heer J.A. (Seph) Castro (51) uit Sittard

Hij is al ruim 30 jaar als vrijwilliger actief. Hij was onder meer voorzitter bij het Kindervakantiewerk Sittard en culturele vereniging De Mander. Hij is voorzitter van het Acolietencollege St Petrus en Michael in Sittard, secretaris van de Stichting Revuu Kemisse Zitterd en vicevoorzitter van de Aartsbroederschap van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in Sittard.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


3.

De heer G. (Gerard) van Dooijewaard (73) uit Geleen

De heer Van Dooijewaard heeft zitting in besturen van diverse verenigingen en organisaties. Hij was penningmeester van de Koninklijke Harmonie Maastricht 1825 en de Stichting Hub Levigne. Tegenwoordig is hij penningmeester van de Stichting MEG (Musea en Exposities Geleen). Bovendien is hij penningmeester van de lokale afdeling van de VVD en maakt hij deel uit van de campagnecommissie.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


4.

De heer P. (Pim) Duin (67) uit Limbricht

Hij is al sinds de oprichting in 1975 bestuurlijk betrokken bij Buurtvereniging Zuid-West in Limbricht. Hij was voorzitter en later vrijwilliger bij de Vereniging Gemeenschaps-belangen Limbricht, is vrijwilliger en presentator bij de Ziekenhuisomroep Sittard. Hij werkte bij Partners in Welzijn mee aan het project 'Thuis ouder worden kan' en hij is secretaris van het Stichting Dorpsplatform Lömmerich.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


5.

De heer B.J.A. (Ben) Erkens (58) uit Geleen

Hij wordt gezien als promotor van de Limburgse dialectmuziek. Hij schrijft al vele jaren teksten en muziek voor anderen, maar is ook als muzikant actief. In de loop der jaren heeft hij tal van initiatieven ontplooid die de dialectmuziek ten goede komen. Hij is muzikaal leider en stuwende kracht achter de Revuuj Auwt Geleen, muzikaal leider en instructeur van carnavalsorkest Oete Weeg, lid van het Kerkbestuur van HH Marcellinus en Petrus in Geleen, bestuurslid van de Stichting Torenfeesten in Oud-Geleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


6.

De heer H.S.M. (Hub) Geenen (58) uit Geleen

Hij is vele jaren jeugdtrainer en bestuurslid van voetbalvereniging RKFC Lindenheuvel geweest. Hij had zitting in de zogenaamde activiteitencommissie, die tal van evenementen voor de voetbalvereniging organiseerde, was lid van de redactieraad van het clubblad en voorzitter van het feestcomité. Sinds 2000 is hij secretaris van de Stichting Culturele Feesten Lindenheuvel.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


7.

De heer N.C. (Nick) Gruijters (60) uit Sittard

Hij heeft zich meer dan dertig jaar ingezet als vrijwilliger. Hij was boekhouder en later penningmeester van de Stichting Verenigingsgebouw St. Barbara Sanderbout. Bovendien was hij bestuurslid van het Muziekcorps St. Barbara. Hij was jarenlang penningmeester. Bovendien organiseerde hij meer dan 20 jaar wekelijks kienavonden, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan de vereniging. In het verleden heeft hij jarenlang jeugdleden van het muziekcorps begeleid.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


8.

De heer E.W.P.M. (Bert) Heijnen (52) uit Geleen

Hij was meer dan vijfentwintig jaar als vrijwilliger actief in de sport. Hij was trainer / coach van Handbalvereniging Wilskracht, was voorzitter van de redactie van het clubblad en was voorzitter van het feestcomité. Daarnaast had hij zitting in diverse organisatiecomités die grootschalige sportevenementen organiseerden in de wijk. Vanaf 1993 is hij voorzitter/secretaris en vanaf 2003 secretaris van de Lindenheuvelse revue. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


9.

De heer R.J.P.C. (Rud) Leunissen (83) uit Munstergeleen

Hij is oprichter van de Stichting Hulpfonds Jongeren Roemenië. Deze stichting verstrekt studiebeurzen aan jongeren. De heer Leunissen zorgt voor fondsenwerving en reist geregeld naar Roemenië om contact te onderhouden met de studenten en studenten te selecteren die in aanmerking komen voor studiebeurzen. Verder is hij oprichter van Probus Grensmaas en heeft zitting in de zogenaamde programmacommissie. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


10.

De heer C.J.M. (Charles) Meijs (76) uit Limbricht

Hij was lid van de ouderraad bij diverse onderwijsinstellingen binnen het speciaal onderwijs voor slechthorenden in respectievelijk Hoensbroek en Eindhoven. Hij was medeoprichter en voorzitter van het Guliks Mannenkoor. Hij is vrijwilliger bij Stedelijk Museum Het Domein. Hij heeft veel archeologisch onderzoek gedaan en een database opgebouwd die inmiddels deel uitmaakt van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hij is lid van Amici Salvii, die onder meer rondleidingen verzorgen in het Oude Salviuskerkje in Limbricht.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


11.

De heer P.S. (Paul) Pelzers (59) uit Geleen

Hij is 25 jaar bestuurslid / penningmeester van buurtvereniging Achter de Taore en nauw betrokken bij de organisatie van de verschillende activiteiten. Hij was actief binnen de sport, onder meer als jeugdleider en bestuurslid van de jeugdafdeling van RKFC Lindenheuvel. Hij is penningmeester van de Stichting Culturele Feesten Lindenheuvel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


12.

De heer J.J.N.M. (Jo) Salden (74) uit Limbricht

Hij is bestuurslid van het Kerkenwachtgilde Sittard, lid van de Liturgiegroep Vrangendael, secretaris en vicevoorzitter van het Sittards Mannenkoor Si-tard en vrijwilliger bij het activiteitencentrum Sittard van de Stichting Gehandicapten Limburg. Verder is hij verkeersregelaar bij de Kennedymars en verzorgt rondleidingen voor scholen in de Optochthal Sittard. Hij is voorzitter van Probus Sittard II.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


13.

De heer A.H.H.M. (André) Smedts (76) uit Sittard

Hij organiseert al bijna 40 jaar meerdaagse reizen, dagreizen en culturele activiteiten voor de leden van de Stichting Samenwerkende Verenigingen van Personeel van DSM. Dit is hij ook na zijn pensionering blijven doen.

Hij is voorzitter van de reis- en culturele commissie van DSM-koor Sabic, hij ouderenadviseur bij het KBO afdeling Baandert en organisator van dagreizen. Dit laatste doet hij ook voor de buurtvereniging waar hij lid van is. Hij is al jaren vrijwilliger in verpleeghuis De Lemborgh. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


14.

De heer M.J. M. (Rinus) Tubée (60) uit Holtum

Hij is meer dan 40 jaar actief binnen de politievakorganisatie ACP. Hij is kaderlid van de regionale raad Limburg Zuid en sinds een aantal jaren maakt hij deel uit van het landelijke bondsbestuur van de ACP. Hij is penningmeester van de jeugdafdeling voetbalvereniging HBC 09, en daarvoor was hij penningmeester van de jeugdafdeling voetbalvereniging Holtum. Hij is secretaris van de Stichting 4 Mei Herdenking Born, bestuurslid Oranjecomité Holtum, acoliet, lector en lid werkgroep Avondwake t.b.v. de Parochie St. Martinus Holtum.

Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


15.

Mevrouw M.E. (Mia) Wagemans-Van Kan (75) uit Geleen

Zij verrichtte jarenlang vrijwilligerswerk voor de parochie en was penningmeester van buurtvereniging Leliënsingel. Zij heeft zitting in enkele commissies van de Revue Lindenheuvel, waaronder de kledinggroep. Zij is vrijwilliger in Woonzorgcentrum Lindenheuvel, waar zij onder meer betrokken is bij activiteitenbegeleiding van de bewoners. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.