FNV Bondgenoten


Ook binnen CNV extra eisen gesteld pensioenakkoord

Ook binnen het CNV is er verdeeldheid onstaan over de uitwerking van het pensioenakkoord. Politiebond ACP, onderdeel van vakcentrale CNV wil, net als eerder FNV Bondgenoten, aanvullende eisen op tafel leggen.

ACP heeft twee fundamentele bezwaren tegen de huidige uitwerking van het pensioenakkoord: ze vindt dat het risico van pensioen eenzijdig wordt afgewenteld op werknemers, en dat het akkoord geen oplossing brengt voor zware beroepen.

CNV-onderhandelaar Jaap Jongejan laat weten "verder te gaan op de huidige koers, die democratisch is overeengekomen met de aangesloten bonden".

FNV Bondgenoten heeft begin april -samen met AbvaKaboFNV- aan de FNV vakcentrale gevraagd het overleg over de pensioenen twee weken op te schorten . Die periode eindigde maandag 18 april. In die twee weken heeft FNV Bondgenoten niet stilgezeten.

We hebben enkele werkgevers gevraagd een petitie te tekenen, waarin ze aangeven dat ze samen met ons verantwoordelijk willen blijven voor bijdragen aan een goed pensioen, in goede maar vooral ook slechte tijden. We ontwikkelden een alternatief plan voor de pensioenen.

35.000 handtekeningen

Meer dan 35.000 leden hebben de laatste week van de onderhandelingspauze een petitie getekend. Kaderleden boden die handtekeningen aan Agnes Jongerius aan op 18 april.

Een week geleden ten slotte werd VNO/NCW voorzitter Bernard Wientjes uitgedaagd mee te trappen op de pensioentandem.

De Federatieraad van 18 april heeft besloten, dat de onderhandelingen met de werkgevers en het kabinet weer doorgaan, maar dat er nog een paar weken binnen de FNV wordt gewerkt aan een plan, waar alle bonden zich in zouden moeten kunnen vinden.