Watersportverbond - KNWV

Matchracers en Postma brons ISAF wereldbeker

vrijdag 29 april 2011

Delta Lloyd kernploegzeilsters Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen (fotos) pakken de bronzen plak tijdens de ISAF Wereldbeker wedstrijden in het zuid Franse Hyeres. Ook niet-kernploeglid Pieter-Jan Postma ging met een bronzen medaille naar huis. Voor Postma was dit resultaat ook goed voor een volle Olympische nominatie.

Zie ook videoverslag van de medalraces op: www.youtube.com/topzeilentv foto's Groeneveld, Mulder, Witteveen
Roelof Bouwmeester
Pieter-Jan Postma
Fotograaf Richard Langdon

Team Groeneveld, Mulder en Witteveen, 3e in Matchrace, Elliot: Renee Groeneveld: "Het ging vandaag heel goed tegen het Franse damesteam Leroy. We hadden het een beetje spannend gemaakt door de eerste wedstrijd te verliezen. We lagen een stuk voor, maar wij pakten de favoriete rechterkant niet in het tweede kruisrak en toen kwamen ze ons voorbij. Dus, we moesten de tweede en derde wedstrijd winnen. En dat hebben we gedaan."

Merel Witteveen: "We waren vandaag duidelijk scherper."

Mandy Mulder: "Dit is positief voor het verdere vervolg van het seizoen. Het geeft veel vertrouwen. We hebben er zin in om hiermee door te gaan!"

Roelof Bouwmeester, 9e in de Laser Standard klasse:
"Op zich ging de medalrace goed. De dingen die ik mezelf had
voorgenomen met mijn coach Jaap Zielhuis gingen goed, maar ik heb me voor de wind in laten halen. En dat overkomt me niet zo heel vaak en dat is een beetje frustrerend om eerlijk te zijn. Het eerste kruisrak in de medalrace ging heel goed, plan uitgevoerd, goede dingen gedaan. Ik ging hard en hierdoor kwam ik als 3e om de boei. En dan is voor de wind normaal mijn moment om echt los te gaan en in te halen. Ik was nog 4 bij de benedenboei en toen zat ik er bij het tweede kruisrak naast en verloor ik het overzicht en werd ik 9e. Het zat er vandaag niet in. Maar ik kijk zeker meer dan tevreden terug op dit evenement. Ik heb precies de dingen gedaan zoals ik ze graag wilde vooraf."

Thierry Schmitter, 4e in de 2.4mR klasse (paralympisch):
"Ik heb mijn derde positie weggegeven. De eerste race een super goede start, maar in plaats van een kant te kiezen ben ik in het midden gebleven. Het was funest gezien de windomstandigheden met windraaiingen van ongeveer 20 graden. Dat was een beetje mijn dood vandaag. Het is jammer, want het was zo close en ik had anders kunnen eindigen. Maar als je naar de hele serie kijkt, met 2 OCS (te vroege start) gaat het nog wel. Het is niet makkelijk tactisch gezien. Je neemt beslissingen en dat zijn niet altijd de goede. Tot juli wordt een intensieve periode met drie grote belangrijke wedstrijden. Ik heb er vertrouwen in."

Niet-kernploeglid Pieter-Jan Postma, 3e in de Finn klasse:
"Ik ben er weer helemaal! Ik had behoorlijk wat spanning. Mijn doel was om hier bij de eerste drie te eindigen en dat is gelukt! Mijn
concurrenten zijn allemaal veel lichter, het was een licht
weerevenement en om dan met dit lichte weer te presteren is top!"

Het Watersportverbond zal Postma naar aanleiding van deze
nominatieprestatie officieel voordragen voor een Olympische nominatie bij NOC*NSF.

Voor alle uitslagen zie http://sof.ffvoile.net/
Volg de Delta Lloyd Kernploeg op www.twitter.com/topzeilen