Ingezonden persbericht

Thunderbird Resorts Inc.: 2010 Jaarverslag Algemene Jaarvergadering van Aandeelhouders

PANAMA, REPUBLIC OF PANAMA --(Marketwire - April 29, 2011) - Thunderbird Resorts Inc. ("Thunderbird") (FRANKFURT: 4TR)(EURONEXT: TBIRD) verheugt zich aan te kondigen dat het Jaarverslag voor 2010 is ingediend bij Euronext Amsterdam door NYSE Euronext ("Euronext Amsterdam") en de Nederlandse Autoriteit voor Financiële Markten ("AFM").

De Groep heeft de volgende resultaten geboekt:
* 9,7 procent toename in opbrengsten uit doorlopende transacties naar $126,4 miljoen.
* 34,8 procent toename in Gecorrigeerde EBITDA naar $26,9 miljoen.
* Toename in jaarlijkse winst (verlies) uit doorlopende transacties naar een verlies van $1,8 miljoen versus een verlies van $17,3 miljoen in 2009.
* Toename in jaarlijkse winst (verlies) toe te kennen aan de eigenaren van de moeder (inclusief afgebroken transacties) naar een winst van $15,8 miljoen in vergelijking met een verlies van $20,8 miljoen in 2009.
* Reductie van brutoschuld aan het eind van 2010 (uit doorlopende en afgebroken transacties) naar $121 miljoen in vergelijking met $169 miljoen tegen het einde van 2009.

Als een Aangewezen Buitenlandse Emittent betreffende Canadese veiligheidsvoorschriften dient dit Jaarverslag te voldoen aan de regels en voorschriften bepaald door de AFM en Euronext Amsterdam. Thunderbird heeft tevens een Convocatie en Informatiecirculaire ingediend bij Sedar in Canada.

Thunderbird kondigt tevens aan dat de Jaarlijkse Algemene en Speciale Aandeelhoudersvergadering wordt gehouden op 25 mei 2011 om 10:00 uur in het hoekhuis aan de rechterhand op 100 meter ten noorden en 125 meter ten westen van restaurant El Chicote, 2 pios, Sabana Norte, San Jose, Costa Rica.

Documentbeschikbaarheid

Kopieën van het Engelstalige Jaarverslag zullen kosteloos verkrijgbaar zijn bij het bedrijfskantoor van de Groep in Panama en bij de kantoren van onze plaatselijke betalingsgemachtigde de ING Bank N.V., van Heenvlietlaan 220, 1083 CN Amsterdam, Nederland (tel: +31 20 7979 398, fax: +31 20 7979 607, e-mail: iss.pas@mail.ing.nl) en tevens op de website van de Groep onder www.thunderbirdresorts.com. Kopieën zijn tevens beschikbaar op SEDAR onder www.SEDAR.com en op Euronext Amsterdam onder www.euronext.com. Thunderbird dient tevens een Jaarlijks Document in te dienen met links naar alle documenten die gedurende het afgelopen jaar onder aandeelhouders zijn verspreid. Dit Jaarlijkse Document is beschikbaar op onze website onder www.thunderbirdresorts.com.

OVER HET BEDRIJF

Wij zijn een internationale aanbieder van merkdiensten op het gebied van casino's en horeca, gericht op markten in Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, India en Oost-Europa. Onze missie is "buitengewone ervaringen voor onze gasten te creëren." Aanvullende informatie over de Groep is beschikbaar op de website van eerdergenoemde onder www.thunderbirdresorts.com.

Waarschuwing: Waarschuwing: Het Jaarverslag waarnaar in deze publicatie wordt verwezen bevat bepaalde geprognosticeerde verklaringen wat betreft veiligheidswetgeving en voorschriften van verschillende internationale, federale en rijksautoriteiten. Alle verklaringen, andere dan die gebaseerd op historische kennis, opgenomen in het Jaarverslag, inclusief maar niet beperkt tot, verklaringen betreffende potentiële opbrengsten en toekomstige plannen en doelstellingen van Thunderbird zijn geprognosticeerde verklaringen die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Er kan geen garantie worden gegeven dat dergelijke verklaringen nauwkeurig zullen zijn en daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van die, die in dergelijke verklaringen worden voorzien. Belangrijke factoren die ervoor kunnen zorgen dat daadwerkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de door Thunderbird geprognosticeerde verklaringen omvatten concurrentiedruk, ongunstige wijzigingen in de regelgevingstructuur en algemene bedrijfsrisico's, die alle uiteengezet worden onder het opschrift "Risicofactoren" en op andere plaatsen in documenten die regelmatig door Thunderbird worden ingediend bij NYSE Euronext Amsterdam en andere regelgevende autoriteiten. In het Jaarverslag zijn bepaalde "non-IFRS financiële metingen" opgenomen, dit zijn metingen van de historische of geschatte toekomstige prestatie van Thunderbird die afwijken van metingen berekend en gepresenteerd conform IFRS, in de zin van toepasbare Euronext Amsterdam-regels, die van nut zijn voor investeerders. Deze metingen omvatten (i) Eigendom EBITDA bestaat uit resultaten uit transacties vóór afschrijvingen en aflossingen, afwaarderingen, reserves en teruggevorderde bedragen, projectontwikkelingskosten, bedrijfskosten, bedrijfsmanagementkosten, fusie- en integratiekosten, inkomen/(verliezen) op rente in niet-geconsolideerde dochterondernemingen en afschrijvingen van immateriële activa. Eigendom EBITDA is een extra financiële meting die wij gebruiken om onze transacties op nationaal niveau te evalueren. (ii) Gecorrigeerde EBITDA vertegenwoordigt nettoresultaat vóór rentekosten, inkomstenbelasting, afschrijvingen en aflossingen, billijkheid in resultaten van dochterondernemingen, minderheidsbelangen, ontwikkelingskosten en winst op herfinanciering en afgebroken transacties. Gecorrigeerde EBITDA is een extra financiële meeting die wij gebruiken om onze totale transacties te evalueren. Eigendom EBITDA en Gecorrigeerde EBITDA zijn extra financiële metingen gebruikt door management, alsook door bedrijfsanalisten, om onze transacties te evalueren. Eigendom en Gecorrigeerde EBITDA moeten echter niet worden uitgelegd als alternatief voor inkomen uit transacties (als indicator van ons bedrijfsrendement) of voor cash flows van bedrijfsactiviteiten (als een liquiditeitsmeting) zoals bepaald volgens algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen.