Gemeente Maasdriel


Lintjesregen in Maasdriel 29 april 2011

Lintjesregen 2011
In het overzicht kunt u lezen wie voor welke verdienste een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen in Maasdriel.

De heer Bart van Helvoort uit Ammerzoden

1968 - 1981 voorzitter jeugdafdeling voetbalvereniging Jan van Arckel 1968 - 1981 trainer jeugdteams voetbalvereniging Jan van Arckel 1970 - 1980 organisator voetbalkampen
1987 - 2005 lid vormselgroep Ammerzoden-Hedel
1991- 1997 lid schoolbestuur Hedilla Mavo te Hedel 1996 - heden voorzitter heemkunde kring 'Langs de Mersloot'. 2004 - heden lid en voorzitter parochiebestuur kerk Ammerzoden 1998 - heden archivaris voetbalvereniging Jan van Arckel 1969 - heden mede-organisator schoolkampen basisschool de Schakel te Ammerzoden 1996 - 2009 jurylid dorpszeskamp Ammerzoden
1995 - heden research, auteur en publicist van 12 boekjes 2004 - heden publicist periodieke uitgaves parochieblad Ammerzoden

Mevrouw Corrie van Zon-Burgmans uit te Ammerzoden

Vanaf 1985 heeft mevrouw Van Zon-Burgmans diverse functies bekleedt binnen de paardensportvereniging de Gelderse Boys te Ammerzoden. Van bestuurslid tot beheerster van de kantine. Aan de bouw van de nieuwe trainingshal heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd. In 2006 werd ze penningmeester van de vereniging. Ze wordt niet voor niets 'de moeder van de club' genoemd. In 1978 werd carnavalsvereniging 'Ut Uilekus' opgericht door bewoners van de Uilecotenweg in Ammerzoden. Vanaf het begin is mevrouw Van Zon-Burgmans de drijvende kracht en bindende persoon voor deze vereniging. Mede door haar organisatietalent en tomeloze inzet zijn het 11 jarig en 22 jarig jubileum op grandioze wijze gevierd voor het hele dorp.
Ook was mevrouw Van Zon-Burgmans vrijwilliger in de jaren '70 en '80 tijdens activiteiten van Stichting Jeugd en Jongerenwerk Ammerzoden. Bijvoorbeeld de jaarlijkse zomerjeugdkampen. Vanaf 1980 is zij lid geworden van de werkgroep ziekenbezoek. Patiënten uit de parochie worden in de omliggende ziekenhuizen bezocht. Ook bewoners van verpleegtehuis en verzorgingstehuis konden op haar rekenen.
In 1977 is zij lid geworden van de volksdansgroep "de Gelderse Klumkes". Zij was de initiatiefneemster en zéér actief als betrokken lid bij optredens en bij evenementen in de regio. Sinds de opheffing van deze volksdansgroep is ze lid van de dansgroep in Hedel.
in 2010 heeft mevrouw Van Zon-Burgmans een 50 plussersclub opgericht voor het onderhoud van manege de Gelderse Boys.

De heer Andries Quik uit Hedel

De heer Quik heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de volgende verenigingen en organisaties:
1983 tot 2006 vrijwilliger kerkvoogdij N.H. Kerk te Hedel en ouderling kerkvoogd. 1975 tot 1983 leider van de knapenvereniging Jonathan van de N.H. kerk te Hedel. 2007 - heden Lid van de kerkvisitatie commissie (Tielerwaard) 2009 - heden vrijwilliger Tafeltje-dek-je
2004 - heden contactpersoon en collectant voor Nationaal Fonds Kinderhulp 1991 - heden ontwikkelingshulp Roemenië (begonnen met een landbouwproject in Vaida, wat inhoudt opbouw van dorpsgemeenschappen).

De heer Wim van den Bogaard uit Hedel

Al ruim 30 jaar verzorgt Wim geheel belangenloos wekelijks de muziek voor de bewoners van het verpleegtehuis Het Zonnelied en de Lindeboom. Vanaf de bouw in 1980 tot nu de nieuwbouw in 2010 legt hij alles op video en film vast. Maar ook bij diverse activiteiten zoals uitstapjes en wandeltochten is hij paraat om te helpen of te filmen. Als chauffeur is hij ook geliefd bij de mensen van Open Bejaardenwerk Hedel. Vanaf 2007 haalt hij ouderen uit de dorpen Ammerzoden en Hedel op met een rolstoelbus. Deze mensen kunnen dan genieten van een wekelijks ontspanningsavond. Na afloop brengt hij ze weer veilig thuis. Sinds 2004 is hij secretaris van het Comité Open Bejaardenwerk Hedel. Vanaf 1981 tot 1998 was hij medeoprichter van de Hedelse ontspanningsvereniging. Hier verzorgde hij ontspanningsactiviteiten en talentenjachten. Ook maakte hij radioprogramma's. Vanaf 2001 maakt hij vliegers voor de jeugd. Daarmee heeft hij ook in een landelijk vliegerblad gestaan. In 2008 en 2009 is hij 2x genomineerd voor Hedelnaar van het jaar, maar beide keren ging de prijs niet naar Wim van den Bogaard.
Daarnaast organiseert de heer Van den Bogaard regelmatig een vakantieweek voor bejaarden en is hij lid van de Raad van Ouderen.

Mevrouw Annie Verhoeven-Van Eeuwijk uit Velddriel

Ruim 25 jaar verzorgt mevrouw Verhoeven-Van Eeuwijk de wekelijkse bloemen in de St. Martinus kerk in Velddriel, evenals bij kerkelijke feestdagen, jubilea en parochiële activiteiten. Daarnaast is ze al tientallen jaren betrokken bij het schoonmaken van de kerk in een team van vrijwilligers. Daarbij haalt ze al 15 jaar elk jaar de vastenzakjes op die bij de inwoners bezorgd worden. Ook is mevrouw Verhoeven-Van Eeuwijk al 27 jaar medecoördinator/collectant voor de Kankerbestrijding en het Astma fonds en collectant voor de Nierstichting (8 jaar) en de Hartstichting (30 jaar). Daarnaast ondersteunt ze al 20 jaar de toneelvereniging St. Genesius uit Velddriel met allerlei hand-en spandiensten tijdens de uitvoeringen.
Bij de oprichting in 1980 stond mevrouw Verhoeven-Van Eeuwijk aan de wieg van het ouderenwerk in Velddriel. Later is dit de stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht in Velddriel geworden. Eerst als penningmeester, later als vrijwilligster bij de activiteiten voor de ouderen.

Mevrouw Lenie van Doremaele-Coset uit Velddriel

Vanaf 1990 is mevrouw Van Doremaele-Coset lector en naaister bij de R.K.kerk in Velddriel. Zij maakt alle kleding voor de pastor en acht misdienaars. Ook tafelkleden en gordijnen voor de pastorie worden door haar gemaakt. Daarnaast ondersteunt ze de pastor bij diverse vrijwilligerszaken. Vanaf 1998 maakt zij alle kleding voor de jeugdcarnavalsvereniging De Schumers uit Velddriel. Denk daarbij aan showkleding dansmariekes, capes en steken jeugdraad, prins, vorst en adjudant en kleding voor de leiding en bestuur van de carnavalsvereniging Daarnaast heeft ze de dagelijkse leiding over de dansmariekes en zorgt ze voor de aankleding van het prinsenbal. Daarnaast is ze als vrijwilligster actief tijdens diverse activiteiten van de carnavalsvereniging zoals: Rommelmarkt, fiets-driedaagse, prinsenbal en carnaval.

De heer Adriaan van Heel uit Rossum

Vanaf 1977 is de heer Van Heel lid van het CDA, afdeling Maasdriel. Eerst een groot aantal jaren als bestuurslid en daarna is hij toegetreden tot het seniorenconvent. Als vrijwilliger is hem niets te veel. Zo zorgt hij bijvoorbeeld voor het bezorgen van de maandelijkse commissie- en raadsstukken, maar ook andere correspondentie zoals nieuwsbrieven en campagnemateriaal.
Vanaf 1990 is hij lid van het parochiebestuur en is hij inzetbaar voor allerlei hand- en spandiensten die er in en om de kerk moeten gebeuren. In het bijzonder is hij kartrekker als het om het onderhoud van de kerkhoven gaat. Verder is hij al 19 jaar lid van het koor 'Pro Musica', waarvan10 jaar ook als voorzitter. Daarnaast heeft de heer Van Heel 35 jaar bij de vrijwillige brandweer in Rossum gewerkt. In 1956 is hij bij de brandweer begonnen. Sindsdien heeft hij zich opgewerkt tot ondercommandant en commandant. Hij heeft een steentje bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de moderne manier van alarmeren, de zogenaamde piepers en communicatieapparatuur in de vorm van mobilofoons. Onder zijn commandantschap is ook de inbedding in de regionale brandweer van start gegaan. Hij was destijds het boegbeeld van de brandweer in Rossum en de grote animator voor de totstandbrenging van de uitwisseling met het West-Duitse korps Rohrsen.

Mevrouw Jeanne van Zanten-Volker uit Hoenzadriel

Mevrouw Van Zanten-Volker heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de volgende verenigingen en organisaties: 1983 - 2003: secretaris-penningmeester Sipco-school 1985 - heden ledenadministratie Hervormde Kerk
2002 - heden diaken Hervormde Gemeente
2002- heden penningmeester Diaconie
1997 - heden penningmeester koor Vox Humana
1997 - heden leiding van de kinderkerk
2002 - heden kledinginzameling Dorcas en diverse collecten.

Mevrouw Ad Versteegh uit Kerkdriel

Vanaf 1990 draagt mevrouw Ad Versteegh zorg voor de Maria-Kapel in Kerkdriel. In 1995 is ze begonnen met de verzorging van het wekelijks parochieweekendblad. Als lid van de bezoekgroep Zorg en Welzijn van de KBO Maasdriel onderhoudt zij al vanaf 2000 contact met de vele ouderen in het woonzorgcentrum de Leijenstein te Kerkdriel. Vanaf 1988 bezorgt zij door weer en wind warme maaltijden bij ouderen en mensen met beperkingen (tafeltjedek- je).
Ook vanaf 1989 is zij vrijwilliger van de winkel in het woonzorgcentrum de Leijenstein.

Mevrouw Annie Wiegmans-Hooijmans uit Kerkdriel

Vanaf 1980 tot 2007 heeft zij alle kleding gemaakt voor de kunstrolschaatsgroep de Ker-Rols uit Kerkdriel, een grote groep schaatsers die elk jaar optredens verzorgen in binnen en buitenland. 28 jaar lang heeft ze zich daarnaast ingezet voor de carnavalsclub de Piepelenbergers. Of het nu de bardienst was of het schoonmaken, niets was te veel voor haar. In de periode van 1980 tot 1995 is zij bestuurslid geweest van buurtvereniging de Eendracht uit Kerkdriel. Sinds 2009 is ze ook vrijwilliger bij de jeu-de bouleclub in Kerkdriel. Vanaf 2008 houdt ze zich ook bezig met de kindervakantieweek Doerak in Kerkdriel. Daarbij houdt ze zich bezig met de keukendienst voor tijdens en na de kindervakantieweek voor 350 kinderen en 100 vrijwilligers.

De heer Bart Wiegmans uit Kerkdriel

Vanaf 1992 is de heer Wiegmans een verdienstelijk lid van de Kerkdrielse EHBO-vereniging. Is een actieve deelnemer bij het posten als EHBO-er bij grote evenementen zoals Alem-Pop, wielerkoersen en Koninginnedag. Daarnaast is hij een vaste collectant van de brandwondenstichting en geeft hij les aan leerlingen groep 8 voor het jeugddiploma EHBO-A.
Als sinds 1980 is de heer Wiegmans actief betrokken bij de kunstrolschaatsclub de Ker-Rolls te Kerkdriel. Denk daarbij aan het vervaardigen van allerlei attributen voor de shows, vloeren leggen bij de buitenshows, manusje van alles in de werkploeg en onderhoudsman van de rolschaatsbaan. Bij kindervakantieweek Doerak zorgt hij sinds 2008 voor de EHBO-post. Ook helpt hij mee mee als vrijwilliger tijdens en na het kamp.


* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl