Gemeente Franekeradeel


Lintjesregen vrijdag 29 april 2011

Op vrijdag 29 april was het weer de dag van de Koninklijke Onderscheidingen. Onder valse voorwendsels werden een viertal decorandi naar het Stadhuis gelokt. De één onder het mom van een vergadering over ruiterpaden in de gemeente, de ander onder het mom van een vergadering over het dorpshuis van Herbaijum. Een kleinzoon die gedecoreerd zou worden én een voormalig Ambtenaar burgerlijke stand om burgemeester van wat handige tips te voorzien die hij nodig zou hebben bij het sluiten van zijn eerste huwelijk in onze gemeente.

Rond 10.00 uur was het een drukte van belang in de hal van het Stadhuis. Eerst een kopje koffie met een stukje oranjekoek, daarna naar de trouwzaal waar het officiële gebeuren plaats zou vinden. Sommigen voelden toen al nattigheid bij het zien van vele familieleden en andere bekenden.

Toch was het voor alle vier een grote verrassing toen burgemeester hun naam noemde met daaraan verbonden alle activiteiten die ze in het verleden en heden hebben gedaan.

De vier gelukkigen waren:

-mevrouw F. van der Zee-Miedema

-de heer S. Salverda

-de heer P. Hettinga en

-de heer D. Buwalda

Zij werden allen benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Na het officiële gedeelte was er, onder het genot van een glaasje, in de hal nog gelegenheid om de decorandi geluk te wensen met hun onderscheiding.

Voor een sfeerimpressie zie bijgaande foto's.