Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Neurotic Deathfest nieuwe namen en start vvk

Europa's grootste death metal festival wordt ook in 2011 weer gehouden in 013 en wel op 29 & 30 april. Niet alleen zullen er weer ruim 40 bands de Tilburgse podia bestijgen, ook wordt er meer aandacht besteed worden aan randprogrammering. Zo is er in 2011 weer een heuse 'metal market' aanwezig en is er ten opzichte van vorig jaar een volwaardig vierde podium ingericht in het nabij 013 gelegen MIDI theater. De voorverkoop begint op zaterdag 30 oktober om 10:00u via ticketservice.

De meest recent bevestigde artiesten zijn: Misery Index (US), Decapitated (PL), Kraanium (NO), Rompeprop (NL) en Carnivore Diprosopus (CO). Een alfabetisch overzicht van de tot nu toe bevestigde bands:

ATHEIST (US)
AUTOPSY (US)
CARNIVORE DIPROSOPUS (CO)
CRIPPLE BASTARDS (IT)
DECAPITATED (PL)
EXHUMED (US)
GENERAL SURGERY (SE)
GRAVE (SE) (special 'Into The Grave' set)
KRAANIUM (NO)
MACABRE (US)
MISERY INDEX (US)
NOX (NL)
PROSTITUTE DISFIGUREMENT (NL)
ROMPEPROP (NL)
WORMED (ES)

In 2011 zal er voor het eerst een vierde podium geïnstalleerd worden. Dit podium wordt ingericht in het nabij gelegen MIDI theater en ligt qua capaciteit tussen de Dommelsch Zaal en de Kleine Zaal van 013 in. Uiteraard zal er zoveel mogelijk rekening gehouden worden met het beperken van overlap tussen optredende artiesten. Net zoals vorig jaar zal er weer een volledig ingerichte markt zijn waar allerhande merchandise zoals shirts, cd's en moeilijk te verkrijgen vinyl aanwezig is. Deze markt zal recht tegenover 013 plaatsvinden en is vrij toegankelijk.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Neurotic Deathfest kan er een compleet camping arrangement aangeboden worden in combinatie met een combi ticket. Dit ticket geeft toegang tot beide dagen van het festival, twee overnachtingen op de camping van het nabij gelegen Beekse Bergen en onbeperkt vervoer middels pendelbussen tussen het festival en de camping. De camping is voorzien van echte douche en toilet gebouwen, een winkel en een snackbar. Een camping arrangement kan alleen in combinatie met een combi kaart gekocht worden en is gelimiteerd tot 600 stuks.

In totaal spelen er 42 acts op Neurotic Deathfest 2011, verspreid over twee dagen en 4 podia. Houd de website www.neuroticdeathfest.com en www.013.nl in de gaten voor programma updates. Er zijn vier verschillende soorten tickets, een overzicht:

hier)
Combi tickets: ¤ 75,00 (klik hier)
1-dag tickets 29-04: ¤ 40,00 (klik hier)
1-dag tickets 30-04: ¤ 40,00 (klik hier)

Neurotic Deathfest 2011
Vrijdag 29 & Zaterdag 30 april 2011 | aanvang 15:00 | zaal open 14:00 VVK vanaf zaterdag 30 oktober

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl
Neurotic Deathfest, www.neuroticdeathfest.com

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht