Ingezonden persbericht


PERSBERICHT | 10.03.2011.

NIEUW FESTIVAL IN BINNENSTAD DEN HAAG OP VRIJDAG 29 APRIL

Opvolger van Haagse KoninginneNach wordt het Life I Live Festival!

Al eerder sprak het college B&W van de gemeente Den Haag het vertrouwen uit in het nieuw beoogde festival voor 29 april. Met de RABOBANK als prominent sponsor is het nu definitief dat aan de vooravond van Koninginnedag een nieuw muziekfestival in het centrum van Den Haag losbarst. Het evenement heet LIFE I LIVE FESTIVAL. De naam verwijst naar het nummer 'The Life I Live' van Q65, de bekende Haagse band uit de zestiger jaren, en is een knipoog naar de eigenzinnigheid van muzikanten en van kunstenaars in het bijzonder. LIFE I LIVE staat voor een aanpak waarbij muziek, cultuur en samenwerking de voornaamste pijlers zijn. Samenwerking, samen bereik je meer dan alleen, is ook een van de redenen dat Rabobank met LIFE I LIVE in zee gaat. Media, festivals, horeca, muzikanten/bands, bedrijfsleven, culturele instellingen en bezoekers komen op 29 april samen waarbij iedereen bijdraagt aan de positieve beleving van het dynamische muziekfestival.

De uitdaging voor 29 april is een festival met een vooruitstrevend programma dat zich beweegt tussen uiteenlopende muziekstijlen. KWALITEITSMUZIEK IS HET SLEUTELWOORD. Het zijn niet de massale publiekstrekkers. Bands waar wat om te doen is, waar het rond gonst, op het punt staan van doorbreken of onlangs doorgebroken zijn, acts met een verhaal, herkenbaarheid en aantrekkingskracht. De opzet van het festivalgebied toont de stad op haar best met meerdere FESTIVALPLEINEN met ieder een eigen sfeer en muziekgenre ofwel EIGEN KLANKKLEUR. Een binnenstad waar de podia goed verspreid staan en zich verbinden aan de nabijgelegen horecaconcentraties. EEN SMELTKROES VAN (LIVE)MUZIEK BUITEN MAAR OOK BINNEN. Bijvoorbeeld met een Hofkwartier Bluesfestival in de horeca en een bluespodium op de Plaats. Het Hofkwartier als blue(s)-area. Om de hoek een specifiek Haags programma in samenwerking HAAGS POP CENTRUM (HPC) op het Kerkplein. Op dit podium komt de blues voorbij met het 'Still got the Blues' thema. Voor paleis Noordeinde staat een muziekcarrousel met een avondvullend programma waarop de crème de la crème uit de Nederlandse jazz scene aantreedt. Hierbij wordt samengewerkt met Michael Varekamp (programmeur THE HAGUE JAZZ FESTIVAL) en is JAZZ ON STAGE de partij die dit initiatief met kennis en knowhow betrokken ondersteunt. Op het Spuiplein staat het poppodium waarbij samen met PAARD VAN TROJE mooie hoogwaardige popacts worden geprogrammeerd. Het slotoptreden op het Spuiplein wordt gerealiseerd in samenwerking met JAM DE LA CRÈME (uit Den Haag) die dit jaar op 30 juli bij strandtent Buiten de vijfde editie van hun superjamsessie organiseert. Op het Spuiplein ontspint zich een goed voorbereide supersessie met ook hier een kruisbestuiving tussen bands en bandleden van landelijke en regionale komaf. De POPHOTSPOT op de Grote Markt doet haar naam eer aan en doet mee met een eigen popprogramma.

Op diverse andere pleinen zullen DJ's de stad muzikaal verder inkleuren. De GROTE MARKSTRAAT en een gedeelte van HET SPUI en DE HOFWEG worden getransformeerd in een walkthrough met warm licht en funk & soul.

De programmering van LIFE I LIVE wordt de komende tijd bekend gemaakt.

LIFE I LIVE FESTIVAL
Locatie:Binnenstad Den Haag
Datum:vrijdag 29 april 2011
Tijd: 19.00 - 01.00 uur (outdoor) / horeca tot circa 02.30 uur Website:www.lifeilive.nl

LIFE I LIVE STROMING EN CULTURELE HOOFDSTAD | Op 29 april manifesteert Life I Live zich als een grootschalig evenement in het hart van Den Haag. Een eerste kennismaking met een stroming dat ook andere culturele initiatieven met het label LIFE I LIVE gaat organiseren. De organisatie van Life I Live zoekt hiervoor de samenwerking met (jonge) culturele instellingen. De uitdaging is elkaar en bezoekers te inspireren. LIFE I LIVE beoogt een sociale stroming met een cultureel hart. Nu al merkt de organisatie dat de positieve insteek op enthousiasme en support kan rekenen. Dat is belangrijk want de voorbereidingstijd tot 29 april is nog kort en goede zin is mede bepalend voor het succes van het eerste festival.

NB:
LIFE I LIVE nodigt het team achter Den Haag Culturele Hoofdstad 2018 uit om mee te werken aan de transformatie van Den Haag in CULTURELE HOFSTAD op 29 april. Dit als opmaat naar de kandidatuur van Den Haag voor Culturele Hoofdstad in 2018.

Noot voor redactie |