Ingezonden persbericht


Den Haag, 4 april 2011

PERSBERICHT

MET O.A. DAZZLED KID, FLAVIUM, SPLENDID, HANS VERMEULEN, CHEF'SPECIAL

LIFE I LIVE FESTIVAL BIEDT OVERVLOED AAN MUZIEK

Het nieuwe muziekfestival, LIFE I LIVE, presenteert op 29 april ruim 20 optredens in de binnenstad van Den Haag. Op de goed door de stad verspreide festivalpleinen klinkt pop, jazz, rock, reggae, hip hop, ska, disco, soul, funk en blues. Sommige muzikanten slepen op school nog met zware schooltassen. Anderen bespelen al tientallen jaren de podia in binnen- en buitenland. Op LIFE I LIVE komt talentvol en gelouterd samen. Met onder meer Dazzled Kid, Chef'Special, Splendid, Flavium, Rät N FrikK, Budzillus, Moore, Handsome Poets, Hans Vermeulen en de Rest, de ultieme zomerstemming van Klup Tropicana, The Upsessions, Jam de la Crème (met onder meer Relax), The Bohemes en een speciale The Hague Jazz Session voor paleis Noordeinde biedt LIFE I LIVE een overvloed aan muziek.

LIFE I LIVE staat voor het nieuwe Haagse geluid dat aan de vooravond van Koninginnedag in de hele binnenstad van Den Haag zal klinken. De festivalnaam verwijst naar het nummer 'The Life I Live' van Q65, de bekende Haagse band uit de zestiger jaren, en is een knipoog naar de eigenzinnigheid van muzikanten. Op het Spuiplein, Wijnhaven, Plein, Grote Markt, Kerkplein, De Plaats en voor Paleis Noordeinde staan livepodia of danstorens. Een swingende binnenstad waar het ook in de Haagse horeca goed feesten zal zijn.

De organisatie van LIFE I LIVE ging op 1 februari van start. Dankzij de ondersteuning van onder meer de gemeente Den Haag, Rabobank, PopHotSpot, Inholland, Bavaria, Ernst & Young en Fonds 1818, en de inzet van een uitgebreide club enthousiastelingen en organisaties kan Den Haag op 29 april voor het eerst kennismaken met het LIFE I LIVE-label dat ook op ander momenten in het jaar culturele initiatieven gaat organiseren.

Locatie:â¤< Binnenstad Den Haag
Datum:â¤< vrijdag 29 april 2011
Tijd:â¤< 19.00 ­ 01.00 uur (outdoor)
Website:ââ¤< www.lifeilive.nl