Ingezonden persbericht


CNN DOET UITGEBREID EN RECHTSTREEKS VERSLAG VAN KONINKLIJK HUWELIJK TUSSEN H.R.H. PRINCE WILLIAM EN KATE MIDDLETON

Reportages en commentaar vooraf, tijdens en na het huwelijk van Piers Morgan, Anderson Cooper en Richard Quest, te volgen via diverse digitale en tv platforms

CNN doet op 29 april uitgebreid verslag van de grootste Koninklijke bruiloft sinds het huwelijk van Prins Charles en Lady Diana; van de formele ceremonie tot de privéaangelegenheden en van de gebeurtenissen in de Westminster Abbey tot de reacties uit alle delen van de wereld; alle CNN-kijkers kunnen de bruiloft rechtstreeks meebeleven via CNN's multimedia platforms.

Op de dag van het huwelijk start de live verslaggeving om 10.00 uur, afwisselend door Piers Morgan, Richard Quest, Anderson Cooper, Kiran Chetry en speciale verslaggeefster Cat Deeley. De huwelijksceremonie zelf begint om 12.00 uur en CNN garandeert haar kijkers een plaats op de eerste rang, met de laatste nieuwtjes en verhalen rondom de grote dag. Ook zorgt CNN voor een live stream op CNN.com, inclusief beelden vanuit de Westminister Abbey en van de parade via the CNN Apps voor Apple iPhone en iPod touch, iPad en Android tablet.

Hoogtepunten in CNN's verslaggeving rondom het huwelijk:


* Zaterdag 16 en zaterdag 23 april presenteert Richard Quest de half uur durende special: 'A Royal Wedding: The Marriage of William and Catherine', uitgezonden om 15.00 uur en 22.00 uur.

*'The Woman Who Would Be Queen', een documentaire over het leven van Kate Middleton, de vrouw die uiteindelijk Koningin van het Verenigd Koninkrijk zal worden, wordt uitgezonden op zaterdag 30 april om 15.00 uur en 22.00 uur en zondag 1 mei om 11.00 uur. Soledad O'Brien interviewt in het programma onder meer Jules Knight, een naaste vriend van het koppel sinds het begin van hun sprookjesachtige romance op de universiteit van St. Andrews; en Arthur Edwards, een doorgewinterde royalty fotograaf van het Britse dagblad The Sun, die een kroniek van het leven van de prinsen heeft gemaakt gedurende zijn 30-jarige carrière als fotograaf. Edwards fotografeerde de jeugd van de prinsen, hoe zij omgingen met het tragische verlies van hun moeder, en hun ontwikkeling tot volwassen mannen. De documentaire besteedt ook aandacht aan de manier waarop de toekomstige koning en koningin het leven en de nalatenschap van Diana, Princess of Wales in ere houden.


* Van dinsdag 26 april - zaterdag 30 april presenteert Piers Morgan zijn avondprogramma 'Piers Morgan Tonight' om 03.00 uur live vanuit London met een mix van speciale gasten en nieuwsmakers.

"Piers en Richard zullen hun jarenlange ervaring met het interviewen van de Royal Family graag delen met de CNN-kijkers. Samen met CNN's iReporters, die bijdragen aanleveren vanuit de gehele wereld, is CNN als geen ander in staat om uit de eerste hand verslag te doen van de Royal Wedding via al onze netwerken en platforms," aldus Tony Maddox, executive vice president en managing director of newsgathering CNN Worldwide.

Voor degenen die geen TVscherm voorhanden hebben heeft CNN The Wedding Planner gelanceerd, een speciaal onderdeel op de site www.cnn.com/wedding dat verhalen, profielen, fotogalerijen en on-demand video's bevat van CNN's 'royal reporting team'. Daarnaast heeft CNN 'Unveiled' gelanceerd, een blog met alle smeuïge details waarop St. James' Palace (waar de staf van Prins William huist) geen commentaar geeft - van het grote mysterie rond de trouwjurk tot de officiële release van de iTunes met de huwelijksgeloften, het is allemaal te vinden op www.cnn.com/unveiled.

Ook voor CNN iReport, de actieve burgerjournalistieke gemeenschap van CNN, is een rol weggelegd bij de verslaggeving rond het Koninklijk Huwelijk. Vanaf 22 april kunnen bijdragen rond de 'Royal Wedding' worden ingestuurd. iReport zal mensen uitnodigen om hun ervaringen te delen in de aanloop naar het evenement, waarbij ook luchtige bijdragen worden gevraagd zoals bijvoorbeeld foto's en video's van over-the-top hoedjes en reacties op de trouwjurk.

CNN Open Story: Royal Wedding: Ook op 22 april start CNN met iReport Open Story, waarin geselecteerde foto's en videobeelden van iReporters en CNN journalisten worden geplaatst langs een interactieve tijdsbalk om zo een allesomvattend beeld te kunnen schetsen van de gebeurtenissen, gezien door de ogen van vele verschillende mensen met ieder een eigen invalshoek. Facebookers houden zich op de hoogte via www.facebook.com/royalweddingCNN.

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (