Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Peter Faber speelt Dario Fo
spetterende satire in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad

Almere, 18 april 2011 - Op vrijdagavond 29 april bezoekt acteur Peter Faber met zijn voorstelling 'Faber speelt Fo' de nieuwe zaal van de bibliotheek in Almere Stad. De voorstelling begint om 20.00 uur en de kosten bedragen voor bibliotheekleden E 6,50 en voor niet-leden E 8,50.

Passie voor het leven
De Italiaan Dario Fo ontving in 1997 de Nobelprijs voor de Literatuur. Zijn stijl is gebaseerd op de commedia dell'arte, het geïmproviseerde theater uit de 16e, 17e en 18e eeuw dat naast komisch vermaak ook een afrekening met de heersende klasse was. Samen met Frans Roth heeft Peter Faber een aantal van Fo's verhalen vertaald en bewerkt. De Lamme en de Blinde, De Vrouw die alles heeft, De geboorte van de Speelman, De Poezemuis in de Obscene fabels; in deze rebelse verhalen spat één ding ervan af: passie voor het leven. De expressieve stijl van Peter Faber en het werk van Dario Fo lijken wel voor elkaar gemaakt. Als een jongleur goochelt Faber met Fo's woorden en verhalen, met als doel: iedereen die vastzit aan macht, bezit of geloof te laten schuddebuiken van het lachen.

Peter Faber
Peter Faber is een veelzijdig artiest die zijn sporen in het theater zeker heeft verdiend. Hij is o.a. medeoprichter van het Werktheater en zijn rol in 'Koekoeksnest' en 'Avondrood' werd bekroond met de Louis d'Or. Hij speelde in de musicals 'de Jantjes', 'Peter Pan' en 'K3 en het IJsprinsesje'.

In de bioscoop was hij onder meer te zien in Max Havelaar (1976), A Bridge Too Far (1977), Soldaat van Oranje (1977), Schatjes! (1984), Ciske de Rat (1984), Oeroeg (1993), Baantjer de Film: De Cock en de Wraak Zonder Einde (1999) en Alles Komt Ergens Van (2003). Ook speelde hij in series als 'Baantjer', 'Windkracht 10', 'Onderweg naar Morgen' en 'Van Speijk'. Faber doceert aan de Amsterdamse Theaterschool en de Frank Sanders Musical Academie.

= = = = = =


Ingezonden persbericht