Gemeente De Wolden


Persbericht







Zuidwolde, 19 april 2011




Panna Cup De Wolden 2011


Start op de Oranje Markt in Zuidwolde


Alle jongeren van 13 jaar en ouder uit De Wolden worden uitgenodigd om een balletje te trappen in de pannakooi op de Hoofdstraat in Zuidwolde op 29 april 2011. Op deze avond wordt de aftrap gegeven voor de Panna Cup. Deze wedstrijd vindt plaats op 2, 3 en 4 mei onder begeleiding van de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente De Wolden en de jongerenwerkers van Stichting Welzijn De Wolden. Het college van burgemeester en wethouders wil met de inzet van naschoolse sportactiviteiten meer jeugd laten sporten en bewegen.

Wethouder Liesbeth Koster hoopt op een grote deelname: "Tijdens de meivakantie staat de pannakooi op vier verschillende plaatsen in De Wolden. Hierdoor geven wij zoveel mogelijk jongeren de gelegenheid om mee te doen."


Meivakantie

Op maandag 2 mei staat de kooi in Altveer achter dorpshuis de Alke, en in de Wijk bij Ontmoetingscentrum de Havezate. Op dinsdag 3 mei is Ruinerwold aan de beurt en staat de kooi bij de bibliotheek en op woensdag 4 mei is het laatste toernooi bij sporthal de Marse. Elke dag wordt er een toernooi gespeeld van 14.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 13.30 uur bij de kooi. Er wordt gespeeld in verschillende categorieën en in elke categorie is een leuke prijs te winnen.


Wat is Panna

Panna is een vorm van straatvoetbal in een kooi waar je kunt scoren door de bal in het doel van de tegenstander te schieten. De wedstrijd kan echter in één klap voorbij zijn, wanneer één van de spelers de tegenstander tussen de benen door speelt, 'poorten'. Dan is er sprake van een panna en is de winnaar bekend.


Meer informatie

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Dieuwertje Jansen via T. 0528-378686 of via dieuwertjejansen@welzijndewolden.nl.



Gemeente De Wolden