Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Zaterdag 30 april
KONINGINNEPUNK @ Cafe The Legend
Met o.a. Monolith Monsters, Intoxication, GFR, Jos en de Tostis, Righteous Kill 20:00 uur

Zondag 1 mei
ROCK THE SPOT met GRAVEYARD
+ Stonehawk
(Pay What You Want Show)

---

KONINGINNEPUNK & STONERROCK in POPPODIUM HET BOLWERK

Met Poppodium Het Bolwerk kun je punkend de Koninginnennacht in en de volgende dag weer bijkomen met de classic rock en stonerrock van Graveyard uit Zweden. Op zaterdag 30 april gaat Het Bolwerk namelijk i.s.m. Cafe The Legend los met een Koninginnenpunkfestival. Monolith Monsters, Intoxication, GFR, Rukband t Lamme Handje, Jos en de Tostis, Righteous Kill zullen de longen uit hun lijf spelen om te laten zien dat de punk er nog steeds is! Op zondag 1 mei speelt de Zweedse classic rock band Graveyard in Het Bolwerk. Laat de naam Graveyard je niet misleiden, Graveyard maakt een heerlijke mix van groovende classic rock, blues en stonerrock. De vibe van de jaren zeventig met een modernere sound. Denk aan Black Sabbath meets Rolling Stones meets Led Zeppelin.

Koninginnedag en punk, een voor de hand liggende combinatie? Monolith Monsters, Intoxication, GFR, Rukband t Lamme Handje, Jos en de Tostis, Righteous Kill zullen op 30 april in Cafe The Legend de longen uit hun lijf spelen om te laten zien dat de punk, varierend van psychobilly tot rechtnaarvorenpunk, er nog steeds is!

Graveyard zal op zondagmiddag 1 mei Het Bolwerk vermaken met hun combi van groovende stonerrock en classic rock. Nadat de Zweedse doom/stoner band Norrsken in 2000 besloot uit elkaar te gaan, vormden zich twee nieuwe bands. Een bandlid begon Witchcraft terwijl de andere leden Graveyard in het leven riepen. Laat de naam Graveyard je echter niet misleiden, Graveyard maakt een heerlijke mix van groovende classic rock, blues en jazz. Het authentieke kwintet kreeg in de studio hulp van Don Alsterberg. Dat resulteerde in een fantastisch album dat de vibe van de jaren zeventig combineert met een modernere sound. Denk aan Black Sabbath meets Rolling Stones meets Led Zeppelin. Support is van local heroes Stonehawk, de drive van Down, de muzikaliteit van Clutch en de gruizigheid van Kyuss combineren tot de Stonehawk-sound.