Ingezonden persbericht


Den Haag, 20 april 2011

PERSBERICHT

JAM DE LA CREME SLUIT YOUNGTHEHAGUE PODIUM AF:
MUZIEKSTIJLEN KOMEN SAMEN OP LIFE I LIVE FESTIVAL

Op vrijdag 29 april staat de Haagse binnenstad vanaf 19.00 uur geheel in het teken van het muziekfestival LIFE I LIVE. De naam verwijst naar het nummer 'The Life I Live' van Q65, de bekende Haagse band uit de zestiger jaren. Een stad vol bands waar wat om te doen is, waar het rond gonst, ouwe rotten in het vak of talenten die op het punt van doorbreken staan. Het YoungTheHague Podium op het Spuiplein sluit af met een anderhalf uur durende jamsessie van Jam de la Crème. Muzikanten uit verschillende bands, genres en culturen komen samen bij deze super jamsessie.

Jam de la Crème neemt het publiek mee in het opzwepende effect dat samen muziek maken teweeg brengt. Jam de la Crème (Haagse Popprijs "Beste Initiatief" 2010), bekend van o.a. de eerdere festival edities op het strand en sessies op Crossing Border, The Hague Jazz en Haags Pop Podium Live, is een unieke livemuziek beleving waarbij uiteenlopende artiesten worden uitgedaagd om muzikale grenzen te overschrijden door middel van improvisatie en cross-over. Op vrijdagavond 29 april staat een groot aantal Haagse en niet-Haagse artiesten op het programma: zo zullen Baskerville (DJ set), Relax en Soul Sister Dance Revolution ieder een deel van de sessie hosten. Zij worden daarbij versterkt door uiteenlopende gastmusici, waaronder Boef en de Gelogeerde Aap, Wieger Hoogendorp (Caro Emerald), Spike van Zoest (DI-RECT, The Deaf), Sietse van Gorkom (Kyteman, Schradinova), Marcel Veenendaal (DI-RECT), Eef van Breen, Key Largo en Philip Harper (Harper Brothers)

AANVANG 19.00 UUR
Wees er vroeg bij want Den Haag toont op 29 april vanaf 19.00 uur haar ware karakter als muziekstad. De hele binnenstad biedt voldoende horeca. Dus neem de tijd om een hapje te eten en je vervolgens mee te laten voeren door de muziek. Zeven pleinen, verspreid over de binnenstad met pop, rock, blues, reggae, hip hop, jazz, disco, soul, funk en meer.

Locatie:â¤< Binnenstad Den Haag
Datum:â¤< vrijdag 29 april 2011
Tijd:â¤< 19.00 ­ 01.00 uur (outdoorr)
Website: www.lifeilive.nl



Ingezonden persbericht