Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gouda, 26 april 2011

Goudse Markt na The Passion nu weer toneel voor Oranjenacht

Tijdens The Passion, vorige week live in Gouda, vertolkte een unieke cast, bestaande uit BN'ers als Do, Syb van der Ploeg, Thomas Berger, Hanna Verboom en Frank Lammers, het passiespel over de laatste uren van Jezus. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs werd het eeuwenoude paasverhaal op een nieuwe manier verteld. Het evenement op de Markt in Gouda trok 10.000 toeschouwers en was live te volgen op Nederland 3, Spirit 24 en via internet.

Oranjenacht
Deze week is het de beurt aan Miss Montreal, DJ Paul Elstak, Van Dik Hout, de Goudse toppers Handsome Poets en Vangrail. Zij zorgen dit jaar weer voor een spetterend programma tijdens de 13e Goudse Oranjenacht op vrijdag 29 april. De organisatie is als vanouds in handen van De Tapperij en Organisatieburo Grand Canyon en zij verwachten ook dit jaar weer zo'n 20.000 bezoekers.

Programma Oranjenacht 2011
19.00 Ben Brand
Ben Brand is al meer dan 15 jaar het vertrouwde gezicht achter diverse grote tv shows. Hij dirigeert het publiek alsof hij voor een orkest staat en is dan ook al jaren een graag geziene 'publieksopwarmer' tijdens de Goudse Oranjenacht.

19.15 - 20.00 Handsome Poets
De organisatie kondigt met grote trots de Goudse formatie Handsome Poets aan. In 2010 begon een groot avontuur voor deze Goudse talenten. Inmiddels hebben de mannen hard aan de weg getimmerd en hebben ze de titel 3FM Serious Talent Award 2011 veroverd! De band zet graag een live show neer, waar ze iedereen als 'Kings and Queens' behandelen. Dat beloofd dus veel goeds voor het publiek op 29 april!

20.15 - 20.45 Vangrail
Terug in Gouda op veler verzoek: Vangrail! Vorig jaar leverden zij een topprestatie door, tijdens het noodweer, een enorm groot publiek op de Markt te houden. Zij speelden de sterren van de hemel en hebben definitief hun plaatsje verdiend als vaste huisband van de Oranjenacht. De heren van Vangrail zijn helemaal klaar om Nederland, maar in ieder geval Gouda, opnieuw te veroveren.

21.15 - 22.15 Miss Montreal
Ze begon als kaasmeisje in een commercial, maar ondertussen is Sanne Hans (oftewel Miss Montreal) min of meer uitgegroeid tot één van de leading ladies van de Nederlandse popmuziek. Met mooie songs, een dijk van een stem en een geweldige performance doet ze niet onder voor acts als Anouk en Ilse de Lange. Miss Montreal is dan ook een echte aanwinst voor de Nederlandse popmuziek en de organisatie is blij dat ze komt schitteren op het podium tijdens de Oranjenacht.

22.15 - 22.45 DJ Paul Elstak
Wie kent niet ze niet: 'Life is like a dance', 'Luv u more' en 'Rainbow in the sky'? Het is zomaar een greep uit de vele hits die DJ Paul Elstak in de jaren '90 wist te scoren. Onlangs werkte hij samen met de New Kids aan de titeltrack van de film New Kids Turbo. De videoclip was na een paar dagen al meer dan 200.000 keer bekeken op YouTube. Elstak wordt gezien als één van de iconen uit het jaren negentig tijdperk en het beloofd dan ook speciaal optreden te worden: een feest van herkenning!

22.55 - 23.55 Van Dik Hout
Eigenlijk is het raar dat zij nog niet eerder op de Oranjenacht hebben opgetreden, ze staan al jarenlang op het verlanglijstje van de organisatie. Dit jaar is het eindelijk gelukt! Ze werden in de zomer van 1994 bekend door de enorme hit: 'Stil in mij'. Van dit album werden 50.000 exemplaren verkocht. In 1995 traden ze op bij Pinkpop en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten! In mei dit jaar komt de band met een nieuw album getiteld "LEEF!", waarmee ze langs diverse clubs zullen gaan touren. Wie weet krijgen we tijdens Oranjenacht al een nummer van het nieuwe album te horen?!

00.05 - 01.00 Vangrail
De kanjers van Vangrail zullen het feest op de Markt afsluiten met hun geweldige repertoire en wie weet verrassen ook zij ons met hun nieuwe singel 'Liefdesleger'!



Ingezonden persbericht