Illegale hondenkwekerij definitief gesloten

29/04/2011 10:40

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

De inspecteurs Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu hebben de honden van een hondenkwekerij in de buurt van Luik in beslag genomen.

De kweker was in het verleden al meermaals geverbaliseerd wegens inbreuken op de wetgeving dierenwelzijn en het kweken en verhandelen van dieren.

Nadat de kweker een laatste kans om orde op zaken te stellen niet had benut, stelde de Dienst Dierenwelzijn aan de minister voor om zijn erkenning in te trekken. Op 1 maart 2011 ging minister Onkelinx hier op in, waarna de kweker nog 1 maand de tijd had om zijn activiteiten stop te zetten.

Bij een opvolgingscontrole door de inspecteurs Dierenwelzijn op 28 april 2011 werden echter 34 puppy's en 10 volwassen honden aangetroffen in onaanvaardbare omstandigheden. In samenwerking met de lokale politie, het parket van Luik en enkele dierenbeschermingsorganisaties werden de dieren nog dezelfde dag in beslag genomen en opgevangen in 3 plaatselijke asielen, waar ze de nodige verzorging zullen krijgen.

Vanaf maandag zullen de honden, voor het merendeel golden retrievers, ter adoptie worden aangeboden.

Contactpersoon:

Elisabeth Bernard

0474/25.01.04

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel