Gemeente Oldebroek


Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners Oldebroek

Vandaag kregen zes inwoners van de gemeente Oldebroek een Koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde in een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.Burgemeester Hermen Overweg speldede lintjes op. De gedecoreerden werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer G.J. Bergman, Wezep
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Bergman zette zich als vrijwilliger vijftien jaar in voor de Imkervereniging Wezep-Hattem e.o. Hij begeleidde onder andere groepen van IJsselvliedt / Rode Kruis Vakanties die een bezoek brachten aan de vereniging. Ook verzorgde hij bijenvolken op de bijenschans en verrichtte hij kluswerkzaamheden in en om het clubhuis. Daarnaast was hij bestuurslid van de vereniging Scouting De Trijsberg in Hattem. Als groepsleider begeleidde hij de teams bij hun activiteiten en heeft hij de nieuwbouw van het clubgebouw mogelijk gemaakt. Als vrijwilliger bij het Geldersch Landschap was hij chauffeur van de promotiewagen. De heer Bergman is vanaf het eerste moment betrokken bij de oprichting van de kinderboerderij bij Stichting Kinderboerderij Wezep-Hattemerbroek. Bij deze vereniging is hij al 12 jaar voorzitter.

De heer W. van de Grift, Oldebroek
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Van de Grift zet zich sinds een groot aantal jaren in voor de sport. Hij was bestuurslid en voorzitter van de hengelsportvereniging O.K.O. uit Oosterwolde. Hij was betrokken bij viswedstrijden speciaal voor kinderen. Daarnaast was hij voorzitter van de Skeelerclub Oldebroek. Dankzij hem werd de skeelerbaan een feit en is de naam 'Wijhe-Ruit' uit zijn brein ontsproten. Ook was hij coach van een skeelerploeg en jureerde hij wedstrijden. De heer Van de Grift is al meer dan veertig jaar actief bij IJsclub De Flesse in Oldebroek. Eerst een aantal jaren als vrijwilliger en nu is hij al meer dan twintig jaar voorzitter van deze vereniging. Hij zorgt voor het onderhoud van de natuurbaan, de veegmachines en het clubgebouw. Daarnaast is hij waarnemer bij wedstrijden.

De heer J.M. Groenevelt, Oosterwolde
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Groenevelt zette zich de afgelopen jaren in voor een groot aantal verenigingen en organisaties. Een aantal jaren was hij bestuurslid van de Christelijke Oratorium Vereniging Laudate Dominum in Voorburg. Ook was hij voorzitter van onder andere Stichting Kinderspeelzalen Hazerswoude, Tafeltennisvereniging Avanti en Christelijke Korfbalvereniging D.O.S. te Westbroek. Daarnaast was de heer Groenevelt een aantal jaren voorzitter van de consumentenvereniging 'Vereniging Promotie Informatie Traditioneel Bier - PINT' in Amsterdam. Onder zijn verantwoordelijkheid heeft bij deze vereniging een belangrijke statuten- en structuurwijziging plaatsgevonden. Als lid van de steunfractie van de PPR vertaalde de heer Groenevelt het landelijke partijprogramma naar het plaatselijke programma en voerde hij campagne. Op het gebied van welzijn zette de heer Groenevelt zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Als leider en hoofdleider was hij betrokken bij kampen van de Stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet en is hij pleegouder. Op dit moment is de heer Groenevelt nog steeds actief. Als opleidingscoördinator zet hij zich in voor de Stichting Bieropleidingen Nederland. Bij voetbalvereniging VSCO'61 in Oosterwolde is hij voorzitter van de jeugdcommissie en lid van het hoofdbestuur.

De heer D.J. Grootkarzijn, Oldebroek
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Grootkarzijn zette zich op kerkelijk gebied een groot aantal jaren in voor de Zendingscommissie van de Nederlandse Hervormde Kerk in Oldebroek. Verschillende acties zijn door hem op touw gezet samen met de Jeugdraad en de landelijke Gereformeerde Zendingsbond. Ook werkt hij vrijwillig als verslaggever / journalist bij de lokale Omroep Loco Media Groep. Hij presenteert de gemeentelijke sportverkiezingen en is verslaggever bij vele andere sportactiviteiten in de regio. Daarnaast is hij ook betrokken bij de organisatie rond de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Oldebroek en is hij bijna tien jaar voorzitter van de Christelijke Oranjevereniging Oldebroek. Mede door zijn inzet is het ledenaantal sterk gegroeid.

De heer G.M. Lambers, Wezep
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Lambers is één van de grondleggers van Zwem- & Waterpolovereniging Noord-Veluwe, een man van het eerste uur. Jarenlang trainde hij kinderen uit Wezep en Oldebroek. Hij genoot ervan om de kinderen het zwemmen aan te leren. Ook was hij acht jaar voorzitter van de vereniging en werd hij official en scheidsrechter bij de KNZB. In 2007 werd hij benoemd tot ereofficial van de KNZB. Hij is bijna 40 jaar actief geweest bij Zwem- & Waterpolovereniging Noord-Veluwe. De heer Lambers was twaalf jaar voorzitter van de kleindiervereniging Nut en Sport. Tot op de dag van vandaag is hij betrokken bij activiteiten van deze vereniging. Vanaf 2007 is hij als vrijwilliger tuinman bij kinderhospice Mappo Mondo in Wezep. Hij heeft hier veel werk verzet. In de zomermaanden maait hij nog wekelijks het gras.

De heer G. Steert, Oosterwolde
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Steert is sinds lange tijd actief in de Hervormde Gemeente Oosterwolde (PKN). Hij was bijna 30 jaar leider van de jeugdclub en betrokken bij de clubavonden en zomerkampen. Ook is hij lid van de Commissie van Beheer, sinds een aantal jaren ouderling kerkrentmeester en actief in het kerkelijk werk. Daarnaast zet de heer Steert zich vrijwillig in als koster van de Hervormde Gemeente Oosterwolde. De heer Steert was jarenlang bestuurslid van de begrafenisvereniging Oosterwolde. Eerst als secretaris daarna als voorzitter. Ook zet hij zich in voor de hulp aan Oost-Europa en was hij sturende kracht bij de oprichting van de Kringloopwinkel. Hij was een aantal jaren voorzitter van de Kringloopwinkel en is nu nog actief als vrijwilliger binnen deze organisatie. Tot op de dag van vandaag is de heer Steert voorzitter bij de projectcommissie Hulp Oost-Europa van de Hervormde Gemeente Oosterwolde.