Gemeente De Marne


Uitreiking Koninklijke Onderscheiding 2011

Op 29 april is in de gemeente De Marne één Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De voorgedragen persoon krijgt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Voor een dergelijke onderscheiding komt iemand in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Het gaat om personen die op een speciale manier inhoud geven aan hun activiteiten en hier waardering en erkenning voor krijgen vanuit de samenleving.

Het lintje is op vrijdagochtend uitgereikt aan de heer P.J.B. (Peter) Modderman.

De heer Peter Modderman was van 1982-1992 bestuurslid van de Protestants Christelijke Basisschool te Ulrum.

Van 1988-heden is hij bestuurslid van de Stichting Tennishal Ulrum. Hij is een van de drijvende krachten die vorm hebben gegeven aan het besturen van de tennishal die geheel zelfstandig moest opereren zonder enige financiële steun van de gemeente. De tennisvereniging Lydensee maakt gebruik van de hal. De heer Modderman maakt eveneens deel uit van het bestuur van deze vereniging.

Vanaf 1991 tot heden is hij lid van de dorpsadviesgroep Ulrum. Hiervan was hij één van de initiatiefnemers. De adviesgroep opereert onder de paraplu van de Vereniging Dorpsbelangen Ulrum. Peter Modderman krijgt veel voor elkaar voor de inwoners van het dorp Ulrum. Op dit moment werkt hij met Landschapsbeheer aan de ontwikkeling van diverse wandelroutes in de gemeente De Marne.

Vanaf 1993 tot heden is hij bestuurslid van de Stichting Marathon Noordwest Groningen. Hij is een gedreven bestuurder en zelf ook een gepassioneerd hardloper. Zijn kennis van de hardloopsport wordt vooral ingezet bij de organisatie van de halve marathon Lauwersoog-Ulrum.

Verder was de heer Modderman van 1996-2000 ouderling van de Gereformeerde Kerk Synodaal te Ulrum

Leens, 29 april 2011.