Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 29 april 2011

Nog startbewijzen Dam tot Damloop verkrijgbaar

De inschrijving van de 10 Engelse Mijl (16,1 km) van de 27e Dam tot Damloop was 2 april bij de start van de inschrijving al binnen drie uur uitverkocht. Toch zijn er nog startbewijzen verkrijgbaar. Zo kunnen lopers zich op de 10 Engelse Mijl nog aansluiten bij een van de teams van het Goede Doelen Project of inschrijven voor de 4 Engelse Mijl (6,4 km). 40.000 deelnemers doen zondag 18 september mee aan Nederlands grootste hardloopevenement.

Het Goede Doelen Project is een aansprekend onderdeel binnen de Dam tot Damloop, dat voor de zesde keer wordt gehouden. Hardlopers met een maatschappelijke betrokkenheid schrijven zich in bij een goed doel van hun keuze. Op www.damloop.nl staan de diverse goede doelen, die zich hebben aangemeld. Deelnemers wordt gevraagd zich te laten sponsoren wanneer ze zich aansluiten. In dat geval kan er nog worden ingeschreven voor dit project en een 10 Engelse Mijl worden gelopen. Deelnemers aan het Goede Doelen Project vertrekken vroeg vanuit een apart startvak, voordat de grote massa van start gaat.

Iedereen voor wie 10 Engelse Mijl te lang is, kan zich nog inschrijven voor de 4 Engelse Mijl trimloop. Dit onderdeel vindt geheel plaats in Zaandam. Deelnemers lopen over een deel van het officiële Dam tot Dam parcours en kunnen zo genieten van de sfeer en het entertainment waar deze loop om bekend staat. Speciaal voor vrouwen is er ook de Run2Day Ladies Damloop over 4 Engelse Mijl. De hardloopsters blijven in Amsterdam en ook hier worden delen van het officiële parcours aangedaan, waaronder de start vanaf de Prins Hendrikkade en de passage door de IJtunnel. Voor de allerkleinsten zijn er de Mini Dam tot Damlopen. Ook daar kan nog voor worden ingeschreven. Deze Mini Dam tot Damlopen worden in Zaandam en Amsterdam-Noord gehouden.

Zie voor meer informatie www.damloop.nl.

Noot aan de redactie (