Maussen PR

PERSINFORMATIE

VAN DER VALK PRESENTEERT GERENOVEERDE KASTEELHOTELS IN DUITSLAND

Historische hotels in bosrijke omgeving op 4 uur rijden van Nederland

Amsterdam, 29 april 2011 - Hotelconcern Van der Valk heeft twee van haar mooiste kasteelhotels in Midden-Duitsland grondig gerenoveerd en aangepast aan de wensen van de Nederlandse gast. De slothotels liggen in prachtige natuurlandschappen en bieden de gasten de mogelijkheid om te ontspannen in een vorstelijke ambiance.

Met de authentiek gerenoveerde kasteelhotels voegt Van der Valk ware iconen toe aan haar hotelcollectie. Directeur Vincent van der Valk is ervan overtuigd dat zelfs de meest kritische Nederlandse hotelgast hier een onvergetelijke tijd zal beleven: "Een verblijf in onze kasteelhotels is een belevenis. De historische hotels bieden de gast een rijke geschiedenis en liggen in ongekend mooi natuurschoon. Onze restaurants serveren nu zowel internationale als lokale gerechten en met ons ruime aanbod aan wellness, sport en golffaciliteiten kunnen onze gasten hun wensen zelf invullen."

Parkhotel Schloss Meisdorf

Aan de Romaanse Route, in het romantische Selkedal aan de voet van burcht Falkenstein, ligt Parkhotel Schloss Meisdorf. Vroeger waren er koningen te gast, tegenwoordig is de gast er koning. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over hedendaags comfort. In het "Neues Schloss" verblijven gasten in authentieke kasteelsuites. Het naastgelegen "Chalet Ludwig" biedt rustieke driesterrenkamers, een uitstekend alternatief. Het in het bos gelegen "Forsthaus", onder meer uitgerust met een authentieke jachtkamer, biedt individualiteit en rust. Ook het voormalig rentmeesterhuis is uitgerust met ruime en luxe kamers.

Golf op de spectaculaire baan van Schloss Meisdorf

Hotelgasten kunnen naar hartenlust golfen op de bijbehorende 18 holes golfbaan, een van de oogappels van de Harz. De spectaculaire baan van Golfclub Schloss Meisdorf beslaat meer dan 70 hectaren. Spelers overbruggen een afstand van ruim 6 kilometer, met hoogteverschillen van maar liefst 50 meter.

Schlosshotel Ballenstedt

Ballenstedt, een stadje met een groot historisch verleden, ligt midden tussen de bosrijke uitlopers van de Unterharz. Het viersterren Van der Valk Schlosshotel Ballenstedt is onderdeel van een eeuwenoud kasteelcomplex, gelegen tegenover het historische theater van het stadje. Het hotel beschikt over 49 kamers en suites, voorzien van hedendaags comfort en uitgerust met luxe badkamers. De kamers zijn ingericht met stijlvolle exclusieve meubels. De twee restaurants in het hotel bieden gasten culinaire verwennerij op maat.

De omgeving met haar UNESCO Werelderfgoed moet gezien worden

Het nabij Ballenstedt gelegen middeleeuwse stadje Quedlinburg staat sinds 1994 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het stratenpatroon van de historische binnenstad is nauwelijks gewijzigd sinds de middeleeuwen. De stiftskerk van Sint-Servaas, ook wel de Quedlinburger Dom genoemd, en het bijbehorende kasteel torenen hoog boven de stad uit en zijn, evenals het Schlossmuseum, een bezichtiging meer dan waard.

Hotelarrangementen voor het hele jaar

De hotels bieden vele soorten arrangementen aan. Voor stellen, maar zeker ook voor gezinnen met kinderen. De gemiddelde reistijd vanuit Nederland bedraagt per auto ongeveer 4 uur. De hotels lenen zich hierdoor ook uitstekend voor een weekend- of midweek vakantie. Beide kasteelhotels liggen niet ver van elkaar in de fraaie Duitse natuur. De prachtige bergachtige omgeving trekt al jaren golfers, wandelaars en cultuurliefhebbers aan.

Voor informatie over de kasteelhotels van Van der Valk in Duitsland: www.valk.nl

Einde persinformatie. Amsterdam, 29 april 2011.