Gemeente Meerssen


Persbericht van 29-04-2011

Lintjesregen in de gemeente Meerssen

Op vrijdag 29 april 2011 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns in het kader van Lintjesdag Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan:

DE HEER M.H.J. TIMMERS UIT BUNDE
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Marcel Timmers (71) was van 1980-2005 lid van de protestcommissie Bridge district Zuid-Limburg. Sinds 2000 is hij secretaris van het opleidingsinstituut van Stichting Gilde in Maastricht. Van 1986-2006 was de decorandus voorzitter van bridgeclub 'Vrijthof Maasvogels' in Maastricht. Door zijn inzet werden cursussen voor studenten en medewerkers opgestart op de Universiteit Maastricht. Mede door zijn inspanningen was het mogelijk in Maastricht grote bridgetoernooien te organiseren, waarvan de jaarlijks terugkerende Maastrichtse Kroegenbridge nog steeds bestaat.

Sinds 2001 is de heer Timmers secretaris (en de laatste 3 jaren voorzitter) van de Stichting St. John Hospital in Duayaw Nkwanta (Ghana). De stichting houdt zich bezig met het wel en wee van het streekziekenhuis. De Stichting steunt het streekziekenhuis in Nkwanta jaarlijks met gemiddeld ¤ 75.000,- voor opleiding, onderhoud en personeel. Tot slot is de decorandus actief als vrijwilliger/gids voor de VVV Maastricht en het broederschap O.L.V. Sterre der Zee in Maastricht.

MEVROUW E.H.J. DOLMANS-SCHREURS UIT ROTHEM
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Lies Dolmans-Schreurs (75) is sinds de oprichting (1983) penningmeester en vrijwilliger van buurtvereniging Rothem-Zuid. Ze draagt zorg voor het financiële gedeelte van de jaarlijkse barbecue, busreis en jeugdmiddag. Daarnaast verzorgt zij de financiën van de jeu de boulesbaan, die door de buurtvereniging is opgericht. De opbrengsten komen ten goede aan de buurvereniging. Ze bezorgt attenties bij jarigen en zieken. Ze is tevens medeorganisator van de jaarlijkse barbecue en Kiezelmarkt. Samen met haar echtgenoot (zie onderstaand) vormt zij de drijvende kracht achter de buurtvereniging.

DE HEER J.M. DOLMANS UIT ROTHEM
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Jef Dolmans (75) vervult als medeoprichter van buurtvereniging Rothem-Zuid een prominente rol in de vereniging. Hij is als medeoprichter en vrijwilliger betrokken bij de jeu de boules baan, clubhuis 't Sjop en de vele activiteiten van de buurtvereniging. Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer en mede-organisator van de jaarlijkse Kiezelmarkt. Iedereen in Rothem kan altijd een beroep doen op het echtpaar Dolmans-Schreurs. Zij kunnen gezien worden als de bindende factor in de buurt.

MEVROUW A.P.M. PENDERS-VRANKEN UIT GEULLE
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Philomena Penders-Vranken (65) heeft zich vanaf 1973 op bijzondere wijze ingezet voor Fanfare Sint Martinus uit Geulle. Ze zorgde o.a. voor het reinigen en verstellen van de uniformen en was gedurende vele jaren aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en docenten. Ze heeft aan de wieg gestaan van het damescomité en heeft zich ingezet om de diverse activiteiten en festiviteiten ten bate van de fanfare tot een succes te maken. Door haar onvermoeibare inzet, ook in mindere tijden, is zij een voorbeeld voor jeugd- en seniorleden.