Ingezonden persbericht


Heiloo, 29 april 2011

Heiloo ontwikkelt samen met Timpaan nieuwe wijk Zuiderloo

Gunning en samenwerking voor ontwikkeling van ongeveer 550 woningen

De gemeenteraad van Heiloo heeft donderdagavond 28 april 2011 ingestemd met een gunning aan en samenwerking met projectontwikkelaar Timpaan voor de ontwikkeling van ongeveer 550 woningen in Zuiderloo. Binnenkort tekenen de partijen de samenwerkingsovereenkomst. Waarschijnlijk wordt in 2012/2013 gestart met de bouw. De aanleg van Zuiderloo zal naar verwachting ongeveer zes jaar in beslag gaan nemen.

Dorpse verkaveling op strandwal

Het globale stedenbouwkundige plan voor Zuiderloo van Timpaan laat zien dat gebouwd gaat worden volgens een 'dorpse' verkaveling. Zuiderloo zal zich ontwikkelen tot een wijk die geleidelijk op de hoger gelegen Heilooër strandwal lijkt te zijn ontstaan. Uit het archeologische onderzoek dat momenteel gedaan wordt in Zuiderloo blijkt dat al meer dan drieduizend jaar geleden mensen leefden en werkten op deze strandwal. Zo zijn al sporen van een dubbele palencirkel, een waterput uit de Romeinse IJzertijd en een drieduizend jaar oud veeweggetje gevonden.

Verschillende typen woningen naast elkaar

De lanen, linten, woonstraatjes en plantsoenen in Zuiderloo zullen het gevoel geven alsof ze in de tijd natuurlijk zijn gegroeid en met woningen ingevuld. Net als in ieder dorp komen verschillende typen woningen naast elkaar te staan, van rijwoningen tot vrijstaande woningen. Hierdoor krijgt Zuiderloo een kleinschalige en dorpse uitstraling. Bestaande onderdelen van het landschap, zoals greppels, houtwallen, meidoornhagen en bosjes blijven zoveel mogelijk behouden. De nieuwe bebouwing wordt daar op aangepast.

Dorps karakter

Uitgangspunt is dat Heiloo een groene gemeente is en blijft, met een dorps karakter. In de plannen voor Zuiderloo is een goede balans gevonden tussen wonen, natuur en cultuurhistorische elementen.

Start woningbouw in Zuiderloo

In 2008 is een intentieovereenkomst met Kennemer Wonen ondertekend voor uitwerkingsplannen 1 en 2 en 4 in Zuiderloo. Kennnemer Wonen gaat ongeveer 100 woningen bouwen in deze uitwerkingsplannen. We verwachten dat in de tweede helft van 2011 de eerste paal voor deze woningen de grond in gaat. Timpaan zal woningen ontwikkelen in een groter deel van Zuiderloo.

Nieuwsbrief Zuiderloo / Zandzoom

Meer informatie over de nieuwe wijk Zuiderloo is te vinden op www.heiloo.nl/zuiderloo. Belangstellenden kunnen zich via de website opgeven voor de 'Nieuwsbrief Zuiderloo / Zandzoom'. Deze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en informeert over de actuele stand van zaken.



Ingezonden persbericht