Ingezonden persbericht


Win een 'Geuzendiner voor twee' op recreatieterrein De Flaasbloem Landinrichtingscommissie organiseert fotowedstrijd 'Mijn Nieuwe Buiten'

In de aanloop naar de Ontdekdag van Het Nieuwe Buiten van de Baronie op zondag 22 mei a.s. organiseert de landinrichtingscommissie Baarle-Nassau een fotowedstrijd. Met het thema 'Mijn Nieuwe Buiten' nodigt de commissie iedereen uit om hún favoriete plek van het vernieuwde buitengebied van Baarle-Nassau en Chaam te fotograferen. Dit gebied - ofwel landinrichtingsgebied Baarle-Nassau - onderging de afgelopen jaren grote veranderingen op het gebied van landbouw, natuur, water en recreatie.

Deelname

Deelnemers aan de fotowedstrijd maken kans op één van de drie 'Geuzendiners voor twee', aangeboden door RCN De Flaasbloem. Daarnaast zijn er nog enkele leuke prijzen. Een deskundige jury uit het gebied kiest uit tien genomineerde foto's drie winnaars.

Inzendingen moeten voor woensdag 18 mei 12.00 uur via info@hetnieuwebuiten.nl digitaal worden aangeleverd. Op de Ontdekdagwebsite www.hetnieuwebuiten.nl staat het volledige wedstrijdreglement vermeld.

Prijsuitreiking tijdens Ontdekdag Het Nieuwe buiten

De drie prijswinnaars worden bekend gemaakt op zondag 22 mei om 15.00 uur tijdens de Ontdekdag Het Nieuwe Buiten. De prijzen worden uitgereikt op recreatiecentrum De Flaasbloem, dat het centrale terrein is van de Ontdekdag.

De landinrichtingscommissie organiseert deze publieksdag als feestelijke afronding van de landinrichting Baarle-Nassau. Naast talrijke activiteiten op de Flaasbloem zijn er in het landinrichtingsgebied wandelingen, fietstochten, opengestelde boerenbedrijven, een huifkarrentocht en nog veel meer. Het volledige programma en aanvullende informatie is te vinden op www.hetnieuwebuiten.nl.

Landinrichting Baarle-Nassau

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de herinrichting van het buitengebied van Baarle-Nassau en Chaam. Door de Landinrichting Baarle-Nassau is de verkaveling van het boerenland fors verbeterd. Er is veel nieuwe natuur aangelegd en er is meer ruimte gevonden voor water. Het buitengebied van Baarle-Nassau en Chaam is veiliger en mooier geworden. Een voorbeeldig Brabants platteland: vitaal, mooi en schoon. De basis voor de toekomst is gelegd. Het Nieuwe Buiten van de Baronie is er klaar voor!

Het gebied van de landinrichting Baarle-Nassau valt onder de reconstructie De Baronie. In de reconstructie werken partijen samen die in de streek actief zijn op het gebied van plattelandsontwikkeling. Met de oplevering van dit project krijgt de Baronie een prachtig stuk buitengebied erbij.