Vlaamse Overheid

Kortbestek van de Vlaamse overheid van vrijdag 29 april 2011

Beslissingen van de Vlaamse Regering

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering kent 1,5 miljoen euro subsidie toe aan vzw Ex-Change, Vlaams Uitzendplatform voor experts als tegemoetkoming in de kosten voor het uitvoeren van haar businessplan 2011-2013. Ex-Change is een ongebonden organisatie die - op aanvraag - ondernemerstalent en duurzame groei wil stimuleren bij bedrijven in het Zuiden met potentieel, maar die niet over de nodige financiële middelen beschikken. Zij doen dit door expertise en globale netwerken uit de ondernemerswereld in het Noorden ter beschikking te stellen.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Antwerp-Flanders Port Training Center vzw (APEC) krijgt 300.000 euro subsidie als tegemoetkoming in de deelnamekosten van 100 buitenlandse cursisten uit prioritaire landen voor de Vlaamse overheid aan de standaardseminaries die door APEC worden georganiseerd in 2011. APEC vzw is een vormingsinstituut met als objectief de kennis en de expertise van het Vlaamse havenwezen over te dragen naar havens in de derde wereld.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Peterschapsprojecten zijn projecten waarbij enerzijds beslissingsnemers van deelnemende ondernemingen gedurende een bepaalde periode op regelmatige tijdstippen in groepen begeleid worden door één of meer peters om door middel van ervaringsuitwisseling de bedrijfsvoering van de deelnemende ondernemingen te professionaliseren en waarbij anderzijds bedrijfsgerichte activiteiten worden georganiseerd om de netwerkvorming en de ervaringsuitwisseling tussen alle deelnemende ondernemingen en peters te stimuleren. Na evaluatie volgt er nu een hervorming op twee sporen. Het eerste spoor wenst de relatie tussen de Vlaamse overheid en de peterschapspromotoren te heroriënteren van een subsidiemechanisme naar een contractuele samenwerkingsvorm. De doelstelling bestaat erin via langlopende beheersovereenkomsten deze organisatoren aan te sturen die al minstens een aantal jaar peterschapsprojecten hebben georganiseerd en die in het verleden bewezen hebben dat ze aan hun verplichtingen hebben v oldaan. De regering keurt meteen de aanbestedingsprocedure goed voor promotoren die tot deze contractformule willen toetreden. Het tweede spoor werkt verder volgens de klassieke wedstrijdformule en geldt voor nieuwe organisatoren en organisatoren met onvoldoende track record.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering kent strategische opleidingssteun toe aan volgende bedrijven: Biocartis nv in Beerse (2 miljoen euro), Fujifilm Europe nv in Sint-Niklaas (1 miljoen euro), International Car Operators nv in Zeebrugge (548.000 euro) en Volvo Group Belgium nv in Gent (2 miljoen euro).

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Naar aanleiding van de economische en financiële crisis werd beslist om drie urgentiebesluiten op te maken waarbij een afwijking van het tweede en vierde waarborgbesluit werd goedgekeurd. De Vlaamse Regering beslist nu die urgentiebesluiten buiten werking te laten treden op 30 juni 2011. Tegelijkertijd wijzigt ze principieel het tweede en vierde Waarborgbesluit zodat de bepalingen van de urgentiebesluiten 1 en 2 permanent worden. Urgentiebesluit drie is te beschouwen als een echte crisismaatregel en dient bijgevolg, nu de economische crisis grotendeels achter de rug is en het herstel zich doorzet, te worden afgeschaft. In een normale economische situatie is er immers geen noodzaak om overbruggingskredieten te waarborgen die dienen ter financiering van de terugbetaling van uitstaande schuldfinanciering. Dit wijzigingsbesluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Volgens het decreet duurzame ontwikkeling moet een nieuwe Vlaamse Regering een strategie duurzame ontwikkeling (VSDO) opstellen. Ze bevat onder andere een analyse van de situatie, verwachte ontwikkelingen, trends en risico's rond duurzame ontwikkeling, een evaluatie van de voorgaande strategie, lange- en kortetermijndoelstellingen en beleidsopties en acties. De Vlaamse strategie past zich in in de Europese en internationale beleidsprocessen rond duurzame ontwikkeling. Nadat alle strategische adviesraden hun advies uitbrachten, keurt de Vlaamse Regering de Vlaamse strategie duurzame ontwikkeling 'Samen grenzen ver-leggen' definitief goed en gelast de Minister-President met de coördinatie van de uitvoering van deze strategie. De Vlaamse strategie duurzame ontwikkeling 'Samen grenzen ver-leggen' wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Het Belgisch Interventie- en Restitutiebureau (BIRB) is een overheidsinstelling en betaalorgaan in het kader van het landbouwbeleid van de Europese Unie. Het zorgt voor de uitbetaling van restituties, interventies en steunmaatregelen. Gewestregeringen benoemen elk een regeringscommissaris bij het BIRB. Voor de Vlaamse Regering was dit Herman Hooyberghs, die nu met pensioen is gegaan. De Vlaamse Regering benoemt daarom Loes Lysens tot nieuwe regeringscommissaris bij het BIRB. Tegelijkertijd indexeert ze de bedragen van de jaarlijkse forfaitaire toelage en de presentiegelden van de regeringscommissairs, en formuleert deze indexeringen zodat duidelijk blijft wanneer de bedragen herzien worden en hoe de indexering gebeurt.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

In 2001 sloten de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest een nieuw samenwerkingsakkoord met de Duitstalige Gemeenschap om de algemene samenwerking te bevorderen. De samenwerking draait traditioneel rond onderwijs, cultuur, sport en toerisme, maar de jongste jaren ook meer rond arbeid en tewerkstelling en welzijn en gezondheid. Om de twee jaar wordt hierover een werkprogramma en een verslag opgesteld. In het kader van het samenwerkingsakkoord keurt de Vlaamse Regering nu het jaarverslag 2009 en 2010 en het werkprogramma 2011 en 2012 goed. Ze gelast de Vlaamse minister-president om het verslag en werkprogramma aan het Vlaams Parlement te zenden.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van wijzigingsdecreet over de Brownfieldconvenanten en aan de visienota hierover. De wijziging beoogt de beperking in tijd op te heffen waarbinnen Brownfieldconvenanten kunnen gesloten worden. Daarnaast wordt de rol van de Brownfieldcel en van de onderhandelaars in het kader van deze Brownfieldconvenanten decretaal verankerd. De visienota zal overgemaakt worden aan de SERV, de MiNa-Raad en aan het Vlaams Parlement. Over het voorontwerp van decreet wordt het advies ingewonnen van de SERV, van de MiNa-Raad en daarna van de Raad van State.

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten

Flanders InShape is de Vlaamse competentiepool voor productontwikkeling en industrieel design, opgericht in 2006 door industriële federaties, kenniscentra, hogescholen en dienstverlenende bedrijven. De huidige convenant met de Vlaamse Regering loopt tot 31 december 2010. De Vlaamse Regering keurt nu de verlenging goed van deze overeenkomst tot 31 december 2011 en legt daarvoor 800.000 euro vast.

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten

De Vlaamse Regering verlengt de overeenkomst met de competentiepool Vlaams Instituut voor Logistiek tot 31 december 2011 en legt hiervoor 2,2 miljoen euro vast.

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten

Volgens het decreet over de armoedebestrijding legt de bevoegde minister jaarlijks het voortgangsrapport van het Vlaams Actieplan voor Armoedebestrijding (VAPA) voor aan de Vlaamse Regering, die dit op 25 maart 2011 ook goedkeurde. Nochtans toont de Vlaamse armoedemonitor aan dat extra inspanningen voor armoedebestrijding noodzakelijk zijn. Om tot een versnelling en verdieping van het VAPA te komen keurt de Vlaamse Regering nu een prioriteitenlijst goed zodat het armoedebeleid een grotere zichtbaarheid krijgt op het terrein. Rond elke prioriteit zal ze een VPAO (verticaal armoedeoverleg) organiseren om de maximale betrokkenheid van mensen in armoede te garanderen. Tegelijk keurt de Vlaamse Regering de opmaak goed van een specifiek actieprogramma ter bestrijding van kinderarmoede met een focus op kinderen van 0 tot 3 jaar.

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten

Aan Lorin Parys wordt eervol ontslag verleend als lid en voorzitter van de raad van bestuur van Flanders DC. Saskia Schatteman wordt voorgedragen als lid van de raad van bestuur en als kandidaat-voorzitter. De Vlaamse Regering beslist ook de raad van bestuur van Flanders DC uit te laten breiden door de Algemene Vergadering met één extra mandaat en draagt Peter Vavedin voor als lid van de raad van bestuur na de doorvoering van de statutenwijziging betreffende de uitbreiding van de raad van bestuur.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

De stad Nieuwpoort heeft aan de afdeling Kust gevraagd om gronden eigendom van de stad gelegen in de handelshaven en gronden eigendom van het Vlaamse Gewest, gelegen rond het centrum Ysara, te ruilen. De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de ruiloperatie. De geruilde gronden krijgen volgende bestemming: de aan de stad overgedragen gronden worden parkgebied, parking, openbare weg en cultureel centrum met ondergrondse parking, de aan het Vlaamse Gewest overgedragen gronden worden openbaar domein, openbare weg en groenzone.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering wijzigt principieel het oprichtingsbesluit van het agentschap Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE). Het agentschap krijgt als roepnaam 'Onroerend Erfgoed' en de taken worden verduidelijkt. Het wijzigingsbesluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het besluit dat de voorwaarden vastlegt waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen. Het besluit bepaalt dat Toerisme Vlaanderen, binnen de daartoe bestemde kredieten op zijn begroting, een subsidie kan toekennen aan vergunde toeristische logiezen om gebouwen, installaties, inrichtingen en voorzieningen op te richten of te moderniseren. De subsidie wordt toegekend via een wedstrijdformule waarbij Toerisme Vlaanderen na een oproep een subsidie toekent aan de beste subsidieaanvragen. De premie bedraagt 25% van de kostprijs en kan nooit hoger zijn dan 50.000 euro. Over dit besluit wordt nog advies ingewonnen bij de Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen, daarna bij de Raad van State.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het Vlaams personeelsstatuut in verband met de jeugdzorgtoelage en de kinderbijslag. Hierdoor worden de betalingsmodaliteiten voor kinderbijslag verankerd in het VPS, naast bepalingen over onder andere de gewaarborgde minimumbezoldiging, arbeidsongevallen en interfederale mobiliteit. Door de wijziging wordt een jeugdzorgtoelage toegekend aan de consulenten van niveau B, tewerkgesteld in een Comité voor Bijzondere Jeugdzorg, een sociale dienst bij de jeugdrechtbank of een regionaal preventieteam. Er wordt ook een decumul ingevoerd van de maaltijdvergoedingen met de maaltijdcheque. Daarnaast zijn er nog een aantal inhoudelijke en technische wijzigingen.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering stemt in met een aantal wijzigingen in de statuten van Jobpunt Vlaanderen. Het gaat om enkele formele, tekstuele correcties en een inhoudelijke correctie over het schrappen van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten als mogelijke vennoot van Jobpunt Vlaanderen.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

In het kader van de interne staatshervorming en de doelstelling om van de Vlaamse administratie een slagkrachtige overheid te maken, wil de Vlaamse Regering Onroerend Erfgoed één gezicht geven door de uitvoerende opdrachten bijeen te brengen in één agentschap. Dat betekent dat het agentschap Ruimte en Erfgoed voortaan het agentschap Ruimtelijke Ordening wordt, terwijl het deel erfgoed geïntegreerd wordt in het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed. De Vlaamse Regering hecht daarvoor haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van wijzigingsdecreet over de bescherming van het archeologisch patrimonium en de taken van het agentschap van het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed. Over dit voorontwerp van decreet wordt het advies ingewonnen van de Strategische Adviesraad Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed, daarna gaat het voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

Om te komen tot een meer open en innovatieve overheid, moet deze geïntegreerder werken. Een concreet voorstel uit het Witboek Interne Staatshervorming hierover is om een coördinerende opdracht te geven aan de gouverneurs. De gouverneurs zouden coördinerend kunnen optreden in één of meer fases van lokale besluitvormingsprocessen, ze zouden een overlegplatform kunnen organiseren en ad hoc coördinatieopdrachten uitvoeren. De Vlaamse Regering keurt nu de coördinerende opdracht van de gouverneurs goed en mandateert de gouverneurs om deze opdracht uit te voeren als haar commissarissen. De gouverneurs kunnen voor de materiële start van de dialoog tussen de Vlaamse overheidsdiensten en de lokale besturen een beroep doen op de arrondissementscommissarissen en op de provinciale afdeling van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, en voor de inhoudelijke ondersteuning op de betrokken diensten in de provincie.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan het samenwerkingsprotocol tussen de Vlaamse overheid en Selor. Ze gelast de Vlaamse minister van bestuurszaken het samenwerkingsprotocol te ondertekenen en verder uit te voeren en duidt Jobpunt Vlaanderen aan om de statutaire selectieprocedures uit te voeren in het kader van dit samenwerkingsprotocol.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering gaat akkoord met de oprichting van een Bijzonder Vlaams Bestuursrechtscollege. Dit is een overkoepelende structuur die een aantal administratieve rechtscolleges omvat. Ze gelast de bevoegde minister één of meerdere werkgroep(en) op te richten waarin de oprichting verder wordt uitgewerkt.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois en minister Philippe Muyters

In het kader van de doelstelling om van de Vlaamse administratie een slagkrachtige overheid te maken, wil de Vlaamse Regering Onroerend Erfgoed één gezicht geven door de uitvoerende opdrachten bijeen te brengen in één agentschap. Dat betekent dat het agentschap Ruimte en Erfgoed voortaan het agentschap Ruimtelijke Ordening wordt, terwijl het deel erfgoed geïntegreerd wordt in het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed. De Vlaamse Regering keurt nu principieel het besluit goed dat de overdracht regelt van personeelsleden van het agentschap Ruimte en Erfgoed naar het agentschap Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed. Het besluit wordt geagendeerd voor onderhandelingen in het bevoegde Sectorcomité, daarna gaat het voor advies naar de Raad van State. De regering wijzigt in dit kader ook principieel diverse besluiten waarbij de benaming agentschap Ruimte en Erfgoed wordt gewijzigd in agentschap Ruimtelijke Ordening en waarbij de taken van het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed worden verduidelijkt. Over dit wijzigingsbesluit wordt advies ingewonnen bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen

De Vlaamse Regering kent zo'n 155.000 euro subsidie toe aan vzw Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen voor het werkingsjaar 2011.

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan het nieuwe ontwerp van convenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en de diensten voor gezinsondersteunende pleegzorg. Het convenant geldt voor drie jaar, met ingangsdatum 1 januari 2011. De wijzigingen omvatten vooral wijzigingen in subsidiebedragen en het voorzien van zakgeld voor minderjarigen. Voor de realisatie van de opdrachten uit de overeenkomst met de diensten voor gezinsondersteunende pleegzorg kent de Vlaamse Regering voor 2011 een subsidie toe van in totaal 881.000 euro aan Gezinsplaatsing - Sociaal Centrum vzw in Gent (185.000 euro); vzw Caritas Jeugd- en Kinderzorg in Antwerpen (192.000 euro); vzw Kinderdienst in Brussel (225.000 euro) en vzw Opvang in Gent (277.000 euro).

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen

De Vlaamse Regering kent voor het jaar 2011 een subsidie toe van 684.000 euro aan de vzw Oranjehuis in Kortrijk-Heule voor het project positieve heroriëntering 'Columbusexperiment'. Het project richt zich naar aanmeldingen met een acute problematiek die terechtkomen op het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg in Kortrijk, Roeselare-Tielt en Gent-Eeklo. Daarvoor wil het project zoeken naar efficiëntere en effectievere vormen van tussenkomsten, waarbij jongeren en gezinnen met een hulpvraag beter vooruitgang kunnen boeken.

Op voorstel van minister Freya Van den Bossche

In het kader van de omzetting van een aantal Europese richtlijnen (de zogenaamde derde Elektriciteits- en Aardgasrichtlijn) wijzigt de Vlaamse Regering, na advies van de Raad van State, definitief het Energiedecreet, de wet op de elektriciteitsvoorziening en het decreet dat het recht op minimumlevering van elektriciteit, gas en water regelt. De wijzigingen omvatten onder meer: het in overeenstemming brengen van een aantal definities uit het decreet met de definities in de Richtlijnen; het in overeenstemming brengen van het statuut van de VREG met het statuut van een regulerende instantie; een verfijning van de bepalingen over taken en vertrouwelijkheid van de distributienetbeheerder; een wijziging aan de regeling van de inleveringsvergunningen; de opname van de bepaling dat de Vlaamse Regering in 2012 een kosten-batenanalyse voor de invoering van slimme meters moet voorleggen aan het Vlaams Parlement; toevoeging van regelingen voor gesloten distributienetten, privédistributienet ten en directe lijnen en leidingen. Het ontwerp van wijzigingsdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.

Op voorstel van minister Freya Van den Bossche

De Vlaamse Regering kent voor 2011-2012, de werkingsjaren 5 en 6, een facultatieve subsidie van 150.000 euro toe aan de vzw Quest in Brussel voor de verdere uitbouw van een kwaliteitscentrum voor kleinschalige hernieuwbare energietoepassingen in Vlaanderen.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

De Vlaamse Regering wijzigt principieel het besluit met het Vlaams reglement over bodemsanering en -bescherming. Doel van deze wijziging is een versoepeling bekomen van de mogelijkheden om uitgegraven bodem (en bagger- en ruimingsspecie) te gebruiken voor het opvullen van groeven, graverijen en andere vergunde putten. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de SERV en van de MiNa-Raad.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de gewijzigde statuten van de Vlaamse Landmaatschappij. De wijzigingen zijn het gevolg van de gewijzigde regelgeving, met name om de statuten in overeenstemming te houden met het gewijzigde oprichtingsdecreet van de Vlaamse Landmaatschappij.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

Het decreet over aanvullende subsidies voor tewerkstelling in de culturele sector beoogde de regularisatie van de subsidies voor DAC-projecten door ze om te zetten in reguliere personeelssubsidies. Hoofdstuk III van dat decreet voorziet in een globale toewijzing van de middelen voor DAC naar de verschillende sectoren waaronder het sociaal-cultureel volwassenenwerk. De betrokken organisaties in deze sector zijn nu op de hoogte gebracht van de wijze waarop en de timing waarbinnen de normalisatie van die middelen zal gebeuren. In dit kader en na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het uitvoeringsbesluit bij het decreet voor wat betreft de erkende en gesubsidieerde sociaal-culturele organisaties.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

In het kader van het Kunstendecreet kent de Vlaamse Regering een subsidie van 175.000 euro toe aan vzw Judas Theaterproducties ter ondersteuning van het project 'Lelies'.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

De Vlaamse Regering kent voor 2011 een subsidie toe van 526.000 euro aan de vzw Kunst In Huis voor haar werking in het jaar 2011. Kunst In Huis is een artotheek die via een netwerk van ontleenpunten aan een ruim publiek de mogelijkheid biedt om tegen een gunstige prijs kwalitatieve hedendaagse beeldende kunstwerken in huis te halen.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege en minister Philippe Muyters

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet tot invoeging van het integratiespoor voor de milieueffect- en veiligheidsrapportage (MER) over een project in de milieu- en stedenbouwkundige vergunningsprocedure. Bedoeling is om de MER-procedure te optimaliseren, zodat de totale time-to-permit korter wordt. Daarvoor is een (gedeeltelijk) parallel verloop van de MER- en de vergunningsprocedure het uitgangspunt, waarbij wordt voorzien in één formeel inspraakmoment over beide. Over dit voorontwerp van decreet wordt het advies ingewonnen van de SERV en van de MiNa-raad.

Op voorstel van minister Pascal Smet

De Vlaamse Regering erkent de bachelar-na-bacheloropleiding 'bachelor in het onderwijs: schoolontwikkeling' als nieuwe opleiding van de Arteveldehogeschool.

Op voorstel van minister Pascal Smet

In de cao IX is onder andere de afspraak opgenomen dat de personeelsleden van de Brusselse kinderdagverblijven vanaf de leeftijd van 55 jaar recht hebben op extra dagen vakantie. De Vlaamse Regering wijzigt, na onderhandelingen en na advies van de Raad van State, daarvoor definitief het besluit over het jaarlijks verlof van de personeelsleden bij de kinderdagverblijven in het tweetalige hoofdstedelijke gebied Brussel. Zo hebben de personeelsleden vanaf 55 jaar recht op 36 dagen vakantie, wat stapsgewijs verhoogt tot een maximum van 40 dagen op de leeftijd van 61 jaar.

Op voorstel van minister Pascal Smet

In uitvoering van cao II van de Basiseducatie wijzigt de Vlaamse Regering principieel een aantal besluiten over de verlofregeling, de loopbaanonderbreking en de bezoldigingsregeling voor de Centra voor Basiseducatie. Het gaat onder meer om de opheffing van de beperking rond opname van loopbaanonderbeking voor CODO-personeelsleden, de beperking van avond- en weekendprestaties tot drie prestatieblokken en de uitbreiding van het aantal verlofdagen. Dit besluit wordt geagendeerd voor onderhandelingen in het Vlaamse Onderhandelingscomité voor de Basiseducatie, daarna gaat het voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van minister Pascal Smet

De opleiding bachelor in het drama en master in het drama, georganiseerd door de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, krijgt een tijdelijke erkenning voor een periode van drie academiejaren, vanaf academiejaar 2011-2012. De tijdelijke erkenning moet toelaten om de vastgestelde tekortkomingen uit het accreditatierapport weg te werken.

Op voorstel van minister Philippe Muyters

Katrien Verwimp vervangt Pia Stalpaert als lid van de raad van bestuur van de VDAB.

Op voorstel van minister Philippe Muyters

De Vlaamse Regering beslist tot voorlopige vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Lugo nv en Artilaval nv'.

Url: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?NB_Registratiepersoonid=10446&pagename=nieuwsberichten%2FNB_KortBestek%2FKortbestek&cid=1301377545946

De Vlaamse overheid dankt u voor uw interesse.