DiGi wijst ZTE aan voor inzetten LTE-netwerk

Gloednieuw netwerk verhoogt onmiddellijk capaciteit en servicekwaliteit

SHAH ALAM & KUALA LUMPUR, Maleisiё--(BUSINESS WIRE)-- 20110429 --

DiGi Telecommunications Sdn Bhd (DiGi) heeft vandaag de benoeming van ZTE Corporation (ZTE) aangekondigd voor het bouwen van een verenigd mobiel netwerk waarover dat DiGi zal voorzien van een volledig omgebouwd 2G/3G/4G-netwerk vanaf het begin van het derde kwartaal.

Dit gloednieuwe netwerk zal met behulp van HSPA+ onmiddellijk in staat zijn om downloadsnelheden van tot 42Mbps te leveren, waarna het nog tot 4 keer sneller zal worden bij het beschikbaar komen van het 4G/LTE (Lange Termijn Evolutie)-spectrum. Dit verhoogt de netwerkkwaliteit en efficiёntie in grote mate, en zal een betere ervaring voor de klant betekenen, waardoor de concurrentiepositie van DiGi versterkt wordt.

Het partnerschap werd vandaag geformaliseerd tijdens een ondertekeningsceremonie waarbij de minister-president van Maleisiё, YAB Dato’ Seri Najib bin Tun Haji Abdul Razak en de Chinese premier, H.Exc. Mr. Wen Jiabao, aanwezig waren.

Henrik Clausen, Chief Executive Officer van DiGi zei, “Met dit gloednieuwe LTE-netwerk kunnen onze gebruikers profiteren van geavanceerde snelheden voor mobiele apparatuur, met een verhoogde capaciteit en betere servicekwaliteit. Dit maakt deel uit van de vastbeslotenheid van DiGi om de connectiviteitervaring van de klant te verbeteren en rijkere toepassingen op het mobiele platform mogelijk te maken.”

Onder dit partnerschap zal DiGi haar landelijk netwerk moderniseren door middel van ZTE’s verenigde Radio Access Network (RAN) platform. Via dit platform kan 2G, 3G en 4G/LTE vanuit een enkele basisstationlocatie worden geleverd. Bovendien zal het bedrijf haar Core netwerk, transmissienetwerk en delen van haar Value-Added Services-platform bijwerken. Bij deze inspanning zullen meer dan 5.000 bestaande locaties in de komende 2 jaar betrokken zijn, waaraan nieuwe worden toegevoegd voor meer capaciteit en een groter dekkingsgebied.

ZTE zal ook beheerde diensten leveren voor het onderhouden van het verenigde netwerk. Het nieuwe netwerk zal beschikken over een vereenvoudigde architectuur en convergentie op serviceplatforms, met als resultaat verhoogde operatieve efficiёntie en dienstverleningstijden.

“Wij zijn verheugd om met DiGi samen te werken voor het ontwikkelen van mobiele breedband van de volgende generatie in Maleisiё,” verklaarde Mr. Bang Zheng, President van het Aziatisch-Pacifieke gebied van ZTE Corporation. “Met dit solide merk en hoge dienstniveau van DiGi zullen de Maleise klanten de meest geavanceerde internet- en gegevensdiensten ervaren. ZTE zal DiGi met technologische vernieuwingen blijven ondersteunen om plaatselijke gebruikers het snelste netwerk te bieden.”

Clausen legde verder uit dat de genomen stappen voor het moderniseren van haar netwerk ertoe zullen bijdragen dat DiGi haar koolstofvoetafdruk kan verminderen. “Door het gebruik van nieuwere uitrusting met geavanceerde technologie, zullen wij een beter en efficiёnter energieverbruik bereiken. Hierdoor wordt in de komende vijf jaar tot 50% energie bespaard, wat deel uitmaakt van onze verbintenis om de klimaatveranderingen voor ogen te houden.”

Hij voegde hieraan toe, “Dit nieuwe netwerkmodel is nog een voorbeeld dat wij de lat hoog zullen blijven leggen. Als het eenmaal klaar is, zal dit de hoeksteen van onze inspanningen zijn voor het op de markt brengen van nieuwe producten en het verhogen van onze operatieve efficiёntie.”

Over DiGi

DiGi Telecommunications Sdn Bhd levert mobiele spraakoproep-, internet- en andere breedbanddiensten. Het bedrijf verbindt zich tot het stimuleren van de groei van Maleisiё door het bouwen van een internet- en breedbandomgeving voor mobiele apparatuur dat ware connectiviteit mogelijk maakt, een socio-economische ontwikkeling creёert en bedrijven helpt groeien. DiGi blijft met haar solide geschiedenis van product- en dienstvernieuwing spelleider in de telecommunicatiesector van Maleisiё. Ook is het bedrijf toonaangevend in het stimuleren van vooruitstrevende en verantwoordelijke bedrijfspraktijken. De onderneming staat genoteerd op de Bursa Malaysia en maakt deel uit van de wereldwijde telecommunicatieleverancier, Telenor Group. Voor meer informatie over DiGi kunt u terecht op www.digi.com.my.

Over ZTE

ZTE is een beursgenoteerde wereldwijde leverancier van telecommunicatie-apparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operateurs in meer dan 140 landen. Daarmee helpt ZTE hen bij het voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE was in 2010 de hoogste van de bedrijfstak en kende een groei van 21% tot USD 10.609 miljard. ZTE besteedt 10 procent van haar inkomsten aan onderzoek & ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatienormen. ZTE is een bedrijf met een solide sociale verantwoordelijkheid en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China en haar aandelen worden openbaar verhandeld op zowel de effectenbeurs van Hongkong als die van Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Voor meer informatie gaat u naar www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE (Maleisiё) Corporation SDN BHD
Mr. Zhibin Meng, +60 3 2161 9023
meng.zibin@zte.com.cn
of
ZTE Corporation
Ms. Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Ms. Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Mr. Andres Vejarano, +852 2837 4735
andres.vejarano@edelman.com
of
DiGi
Quah Yean Nie, +6014 669 0825

ynquah@digi.com.my

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063