NCRV

Altijd Wat: Vrouwen zitten vooral zichzelf in de weg in hun carrière

Ingezonden door NCRV op 3 mei, 2011 - 12:58



vrijdag 06 mei 2011 - 20:55 uur
Zender:
Nederland 2

Het glazen plafond

Vrijdag in het NCRV-programma Altijd Wat een reportage over het `glazen plafond'. Nederland is wereldkampioen parttime werken: drie op de vier vrouwen werkt in deeltijd. De zorg voor kinderen is daarin vaak doorslaggevend. Ondertussen worden we links en rechts ingehaald door andere Europese landen als het gaat om het aantal vrouwen aan de top. Hoe komt dat toch? Zit het niet in onze vrouwelijke Nederlandse genen om carrière te willen maken? Of is er toch sprake van een zogenoemd glazen plafond? Altijd Wat onderzoekt het en komt tot een opmerkelijke conclusie: Het lijkt erop dat vrouwen vooral zichzelf in de weg zitten in hun carrière.

Naast de reportage zet de Altijd Wat Wijzer de feiten en cijfers over het glazen plafond op een rij.

En een gesprek met schrijver Gerbrand Bakker in Wales. Hier speelt zijn boek De Omweg zich af, waarvoor hij genomineerd is voor de Libris Literatuurprijs, die maandag wordt uitgereikt. Op Mount Snowdon praat hij openhartig over onder meer het schrijverschap, heimwee, zijn zelfhaat en de verdrinking van zijn broertje.

Verder in Altijd Wat: een reportage over de kabinetsplannen het aantal keuringen voor dijken te halveren en een portret van een `afasiekoor' uit Kampen.

Naema Tahir schuift aan bij presentator Ghislaine Plag als opiniemaker en geeft haar visie op de reportages en onderwerpen. Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/