Waterschap Rivierenland

Waterschappers doen mee aan Roparun

Publicatiedatum : 3 mei 2011

Een aantal medewerkers van Waterschap Rivierenland doet mee aan de Roparun in het Pinksterweekend van 2011. De Roparun is een (estafette)loopevenement van Parijs naar Rotterdam voor een goed doel. In de nacht van 6 op 7 mei a.s. oefenen deze waterschappers door mee te doen aan de trainingsloop voor de Roparun in Hank (Noord Brabant).

De Roparun vindt plaats in het Pinksterweekend op 11, 12 en 13 juni 2011. De medewerkers, die onder de naam De Waterlopers lopen, leveren in teamverband een sportieve prestatie en halen zo geld op voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". "Door deelname aan de Roparun leveren we een bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Een ziekte die helaas ook verscheidene collega's heeft getroffen" zegt Ben Giltjes, lid van het organisatieteam van De Waterlopers.

Diverse activiteiten om geld op te halen

De Waterlopers doen er alles aan om geld op te halen voor het goede doel door het organiseren van sponsoractiviteiten. Zo hebben zij tijdens de lunchpauze loten verkocht onder de collega's, verkopen zij "het Roparun-broodje van de dag" in het personeelsrestaurant en onlangs met de Pasen hebben de Waterlopers onder collega's en relaties paasstollen verkocht. De Waterlopers hebben een eigen website waar iedereen die het goede doel wil steunen, de deelnemers kan sponsoren door `vriend te worden van De Waterlopers'. Meer informatie over het sponsoren van De Waterlopers is te vinden op www.dewaterlopers.nl

Nachtelijke trainingsloop op 6 en 7 mei te Hank

Omdat er tijdens de Roparun ook 's-nachts gelopen moet worden, doen de Waterlopers in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei a.s. mee aan de trainingsloop voor de Roparun in Hank (N-B). De start is op 6 mei om 22.00 uur aan de Kerkstraat, ter hoogte van Partycentrum 't Uilvernest in Hank. De route is te vinden op de site van de Stichting Hankse Hardloop Organisatie www.stichtingh2o.nl

Team 242: De Waterlopers

Het team De Waterlopers bestaat uit: Jilles van der Stoep, Klaas Otter, Wim van der Linden, Sander Kapinga, Dietmar Verbeek, Stefan van den Berg, Hans Heurter, Eric Jongmans en Henk Smits (team lopers), Jos van Berkesteijn, Heidi van Hoogenhuizen, Martin Schepers en Mario Egbers (team fietsers), Ferry Dominikus, Jop Rentmeester, Wim Kivits, Evert Hazenoot (chauffeurs) en Ina Groeneveld, Anneke Goeree, Annemarie Scherff, Ben Giltjes, Inez Wissingh en Eric Kuindersma (verzorgingsteam).