Gemeente Pekela


Kleedkameraccomodatie PJC en Damacota geprivatiseerd en uitgebreid

De gemeenteraad van Pekela heeft besloten om de voetbalverenigingen PJC en Damacota een bijdrage te verlenen voor de renovatie en nieuwbouw van de kleedkameraccomodatie.

Dit onder de voorwaarde dat wordt overgegaan tot privatisering. Wethouder Jaap van Mannekes zal de sleutel symbolisch overdragen aan de beheersstichting op vrijdag 6 mei om 11.00 uur, nadat de âakte van recht van opstal kleedkamergebouwenâ is ondertekend.

De overhandiging vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Damacota, Verlengde Sportlaan 43 te Nieuwe Pekela.

Op dit moment heeft het kleedkamergebouw van de voetbalverenigingen vier kleedkamers. Volgens de VNG-norm zouden dit er op grond van de drie aanwezige voetbalvelden zes moeten zijn en volgens de KNVB-norm zelfs acht.

De voetbalverenigingen willen graag dat het aantal kleedkamers wordt uitgebreid van vier naar zes, omdat men mede door de toename van het damesvoetbal te maken heeft met capaciteitsgebrek.

De voetbalclubs hebben een begroting voor de renovatie en verbouw gemaakt die uitkomt op een totaalbedrag van ⬠259.000. PJC en Damacota hebben privatisering aan hun leden voorgelegd en de clubs hebben een bedrag van ⬠59.000 beschikbaar gesteld uit eigen fondsen en door zelfwerkzaamheid te financieren. De gemeentelijke subsidie is â¬200.000.

Het gemeentelijke beleid is er al jaren op gericht om de accommodaties op de sportparken te privatiseren, zoals onder andere met de accommodaties van de tennisverenigingen, Noordster, WSS en de kantine van PJC is gebeurd.

Met betrekking tot de aanvullende wensen van de voetbalclubs, komt het gemeentebestuur de voetbalverenigingen tegemoet met een bedrag van ⬠5.000, voor: de notariële kosten, voor het oprichten van een beheersstichting en voor de legeskosten voor de nieuwbouw. Eventuele asbestsanering komt voor rekening van de gemeente. Â