Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 06-05-2011

Jongen beroofd

LEUSDEN Donderdagmiddag werd een jongen door een man beroofd van zijn portemonnee en sleutels.

Een 15-jarige jongen uit Leusden stond omstreeks 15.25 uur in het fietstunneltje tussen de Kuperssingel en voetbalvereniging Roda te wachten op een vriend. Opeens werd hij bij zijn schouder vastgepakt door een man. De jongen moest al zijn waardevolle spullen afstaan aan de man. Nadat hij de buit binnen had, rende hij weg in de richting van de Kuperssingel. Vervolgens liep de dader de Wildenburgstraat in. Van de man is het volgende signalement bekend:

Signalement dader:

- Man met zware stem


- Ongeveer 40 jaar oud

- Tussen de 1.85/1.90 meter lang

- Zwarte kleding van het merk Karl Kani

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 8844.

Hennepkwekerij opgerold
AMERSFOORT De politie heeft op woensdagmiddag 4 mei op de Ariaweg in Amersfoort een hennepkwekerij ontmanteld.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie een melding dat er in een woning aan de Ariaweg in Amersfoort een hennepkwekerij werd geëxploiteerd en stelde een onderzoek in.

In de woning werden geen hennepplanten aangetroffen. Wel trof de politie sporen aan van de hennepkwekerij. De politie vermoedt dat er stroom is afgetapt op illegale wijze. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak woning
WOUDENBERG In de nacht van maandag 2 mei op dinsdag 3 mei werd er een woninginbraak gepleegd op de John F. Kennedylaan in Woudenberg. De inbraak heeft vermoedelijk plaats gevonden tussen 14.00 uur en 19.30 uur.

Op donderdagochtend 5 mei kreeg de politie omstreeks 09.40 uur een melding van de woninginbraak. De daders zijn aan de achterkant van de woning via het forceren van een raam van de woning naar binnen gegaan en hebben sieraden weggenomen. De achterzijde van de woning grenst aan de Woudenbergse Grift. De voorzijde van de woning grenst aan de sportvelden en de Zeisterweg. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 8844.