Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Bevrijdingsfestival Wageningen: druk maar beheersbaar
Publicatiedatum: 6-5-2011 9:32:43

WAGENINGEN - Het Bevrijdingsfestival in Wageningen was volgens de politie `druk maar beheersbaar'. Gedurende het evenement werden in totaal 37 aanhoudingen verricht, het merendeel voor geweldsdelicten. Het evenement telde naar schatting 130.000 bezoekers (rond de 100.000 op het hoogtepunt: het defilé).

Gedurende de dag werden zeven personen aangehouden: vier voor betrokkenheid bij vechtpartijtjes en/of mishandelingen, twee voor diefstallen en een persoon die niet voldeed aan een bevel of vordering van de politie.

Opstootjes
In de avonduren namen de opstootjes en meldingen toe en werden in totaal 30 aanhoudingen verricht van personen die betrokken raakten bij mishandelingen en/of vechtpartijtjes. Agenten wisten meerdere opstootjes tijdig de kop in te drukken. In de loop van de avond werd vanwege topdrukte het terrein Dancesquare aan de Costerweg afgesloten en kregen bezoekers het advies andere plekken te bezoeken.

Twitter
Via Twitter hield de politie het publiek op de hoogte van wetenswaardigheden zoals geplande alcoholcontroles, laatste vertrektijden van bussen en plaatsen van extreme drukte. Omstreeks half één leken de meeste bezoekers te zijn vertrokken en keerde de rust terug in Wageningen.
(2011053519-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053