Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 06-05-2011

Onderzoek geweld Harnaslaan

UTRECHT De politie heeft woensdag 4 mei twee jongens aangehouden op verdenking van resp. bedreiging en mishandeling. De bedreiging en mishandeling vonden plaats na het geweldsincident op de Harnaslaan op vrijdag 22 april. (Zie Persberichten Utrecht stad van 25 april jl.)

Eén van de slachtoffers, een 16-jarig meisje uit Utrecht, werd in de week na het incident bedreigd door een 15jarige jongen uit Utrecht. Deze 15-jarige jongen zou niet bij het groepje horen dat het geweld had gepleegd. De jongen was kort voor zijn bedreiging zelf door een leeftijdsgenoot mishandeld als tegenreactie op het geweld op het feestje. De jongen heeft de bedreiging dus vermoedelijk geuit als reactie op zijn mishandeling. De verdachte van deze mishandeling, een 16jarige jongen uit IJsselstein, is ook aangehouden. De politie zal tegen beide jongens proces-verbaal opmaken.

Geweldsincident

Op Goede Vrijdag werd een verjaardagsfeestje van scholieren verstoord. Twee meisjes, van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, raakten gewond. De politie verwacht het onderzoek naar de mishandeling van de meisjes binnenkort af te ronden. Meer nieuws hierover volgt later.

Man probeert aan politie te ontsnappen

DE MEERN Donderdag 5 mei heeft de politie na een achtervolging een 30-jarige inwoner uit De Meern aangehouden.

Surveillerende politieagenten reden over de Veldhuizerweg toen zij de automobilist tegenkwamen. Bij controle van het voertuig bleek dat het voertuig gesignaleerd stond. De politie gaf de man een stopteken, maar daar gaf hij geen gevolg aan. De man ging ervan door en reed met hoge snelheid weg. Op de Noorderplaat raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en kwam hij tot stilstand tegen een geparkeerd voertuig. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

De man gaf zich niet zomaar gewonnen en zette rennend de vlucht verder in. Hij rende een woning aan de Malberg in, welke hij later weer verliet om weg te vluchten in een andere auto.

Politieagenten reden vervolgens deze auto klem en hielden de man in de buurt aan.

In de auto waarin de verdachte als eerste reed en in de woning waarin hij zich probeerde te verstoppen, vond de politie een kogelwerend vest. Deze vesten zijn in beslaggenomen. Verder trof de politie in de woning een ontmantelde hennepkwekerij aan.

De man is ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Meisje beroofd van fiets

UTRECHT - Donderdag 5 mei raakte rond 19.00 uur een 15-jarig meisje bij het Julianapark haar fiets kwijt aan 3 jongens. Bij de ingang van het park, op de hoek met de Julianaparklaan, spraken 2 jongens het meisje aan en vroegen om haar fiets. Een andere jongen die bij de jongens hoorde, keek op afstand toe. Toen het meisje haar fiets niet wilde afgeven, rukten zij haar fiets uit haar handen. Het drietal fietste vervolgens weg over de Amsterdamsestraatweg richting Maarssen.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die meer weten over de identiteit van de daders. Met informatie kunt u bellen naar 0900-8844.

Het signalement van de jongens luidt als volgt:


- allen licht getint uiterlijk


- vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst


- in de leeftijd van 15 20 jaar


- een van de verdachten droeg een goudkleurige ketting met kruis


- een andere verdachte, gespierd type, droeg een zwart trainingspak met goudkleurige Adidas strepen

Dame beroofd bij pinautomaat

UTRECHT Een 87-jarige vrouw uit Utrecht is donderdagmiddag rond 13.00 uur op de Hondsrug bij het pinnen bestolen van haar geld.

Het slachtoffer wilde haar geld in haar portemonnee stoppen, toen een jongeman het uit haar hand trok en wegrende richitng het water.

De politie zoekt getuigen. Mensen die meer weten kunnen bellen met 0900-8844.

Signalement verdachte:


- licht getint uiterlijk


- donker krullend haar


- 1.80 m lang


- droeg een spijkerjas en witte gympen

Fietsendief op heterdaad betrapt

UTRECHT Donderdagmiddag rond 14.45 uur zag een oplettende getuige een man op het Smakkelaarsveld een fiets stelen en belde de politie. De politie ging erop af en hield op basis van het opgegeven signalement een 45-jarige Utrechter aan. De man staat bekend als veelpleger en is ingesloten op het politiebureau. De fiets is in beslaggenomen.