Politie Gelderland-Midden

Barnevelder aangehouden na amok in trein

Publicatiedatum: 6-5-2011 10:17:40

BARNEVELD - Op het station in Barneveld heeft de politie donderdagavond 5 mei een 18-jarige jongen uit die plaats aangehouden wegens mishandeling van spoorwegpersoneel. De jongen wordt ook belediging van agenten aangerekend.

Personeel van de spoorwegen riep de hulp van de politie in nadat ze de Barnevelder hadden gecontroleerd op het traject tussen Ede en Lunteren. Hij bleek ten onrechte gebruik te maken van zijn Ov-jaarkaart en toen hem dit gezegd was zou hij een van de conducteurs hebben getrapt en geslagen. Op het station in Barneveld werd hij door de politie opgewacht en in de boeien geslagen. Daarbij vond hij het nodig een van de agenten te beledigen. De Barnevelder is ingesloten.

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak onder het motto `Handen af van onze hulpverleners'. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.
(2011053560-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---