BASF

Krachtige start van 2011: BASF blijft op groeikoers


-Omzet (+25%) en EBIT voor bijzondere posten (+40%) ver boven niveau vorige jaar. -Cognis intergratie vordert voorspoedig -Vooruitzicht op 2011 bevestigd

Ludwigshafen, Duitsland - 6 mei 2011. BASF maakte een krachtige start in 2011. De bezettingsgraad in de productievestigingen was goed; in het bijzonder steeg de vraag in de chemicaliën business (Chemicals, Plastics, Performance Products, Functional Solutions) in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Omzet groeide met 25% naar EUR19,4 miljard. De acquisitie van het bedrijf Cognis in december van 2010 leverde een wezenlijke bijdrage aan deze substantiële omzetgroei. De aardbeving voor de kust van Japan en haar nasleep maar ook de politieke spanningen in Noord-Afrika hebben nog geen aanzienlijke impact gehad op de business.

"Het operationeel resultaat exclusief bijzondere posten steeg met 40% naar EUR2,7 miljard, ondanks sterke stijgingen in de kosten voor grondstoffen," zegt Dr. Jürgen Hambrecht, voorzitter van de Raad van Bestuur, tijdens de Annual Meeting in het Congress Center Rosengarten in Mannheim, Duitsland. Hambrecht en Dr. John Feldmann verlaten aan het einde van de Annual Meeting de Board om met pensioen te gaan. Dr. Kurt Bock zal vanaf dat moment de functie van voorzitter bekleden. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2010 stegen verkoopvolumes in bijna alle segmenten. Als gevolg van de situatie in Libië is eind februari 2011 de olieproductie stilgelegd; dit leidde tot een reductie in olieproductievolumes in het segment Oil & Gas. In het segment Agricultural Solutions daalden prijzen licht; alle andere segmenten reporteerden prijsstijgingen.

Lees hier verder (Engels)...

Over BASF

BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company.

Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in vrijwel alle sectoren om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit. BASF heeft in 2010 een omzet van circa 63.9 miljard euro gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 109.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zurich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op het internet op www.basf.com of in de Social Media Newsroom op newsroom.basf.com.

Meer informatie

Neem bij vragen of voor meer informatie contact op met:

Jasmijn Degen

+31 (0)26 371 73 82
jasmijn.degen@basf.com