Politie Drenthe

Vrijdag 6 mei 2011

Provincie Drenthe , 06-05-2011

Politie houdt man aan voor bedreiging

MEPPEL De politie heeft donderdagavond op de Kleine Akkerstraat een 20-jarige man uit Meppel aangehouden. De politie had een melding gekregen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en rondliep op het Kerkplein. De man zou mensen hebben bedreigd met een steekwapen. De man werd door agenten aangetroffen en hij werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Aanhoudingen voor rijden onder invloed alcohol

ASSEN De politie heeft donderdagavond op de Balkenweg een 22-jarige automobilist uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding met materiële schade. De man had geen voorrang verleend aan een andere automobilist. Ter plekke moest de man een blaastest ondergaan en hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 1,47 promille (640 ug/l). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft donderdagavond op de Doorsnijding een 50-jarige automobilist uit Hollandscheveld aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde man aan de hand van een ademanalyse 0,58 promille (250 ug/l). Proces-verbaal werd opgemaakt. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man zijn rijbewijs niet had verlengd en daarvoor kreeg hij een bekeuring.

Ingebroken in winkel

EELDE In de nacht van donderdag op vrijdag is in een winkel aan de Hoofdweg ingebroken. Een deur was geforceerd en de sigarettenstelling was leeggeroofd. Van de dader(s) ontbrak ieder spoor. Aangifte is opgenomen en de politie heeft de zaak in behandeling.

Politie controleert het verkeer

NIEUWLANDE / HOLLANDSCHEVELD De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen het verkeer gecontroleerd. In Hollandscheveld werd het verkeer op de Rechtuit en op Riegshoogtendijk gecontroleerd en in Nieuwlande werd het verkeer op de Brugstraat en de Joh. Poststraat gecontroleerd. In een 30-kilometerzone werd een automobilist bekeurd vanwege een te hoge snelheid. Een automobilist werd bekeurd voor het rijden over de stoep en een proces-verbaal werd opgemaakt voor inhalen waar dit niet is toegestaan.

Huiselijk geweld

BEILEN De politie heeft donderdagavond een 41-jarige man uit Beilen aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn huisgenoten te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Getuigen gezocht verkeersincident A28

DE WIJK De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersincident dat heeft plaatsgevonden op donderdagmiddag (tussen 16:00 uur en 16:30 uur) 5 mei op de A28 ter hoogte van De Wijk. De politie had een melding gekregen van een verkeersongeval met materiële schade op de A28. In een middenberm op de A28 (ter hoogte van hectometerpaal 126.0) in de richting van Assen stond een personenauto (grijze Peugeot) met schade. De bestuurder verklaarde tegenover de politie dat hij was aangereden door een andere personenauto (zwarte Mercedes). De bestuurder van de zwarte Mercedes was doorgereden, maar werd onder een viaduct bij Veeningen aangetroffen en de bestuurder werd aangehouden voor poging doodslag. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Aanleiding van deze aanrijding is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met getuigen via 0900 8844.