CDA


Gerda Verburg lanceert www.uwenergie-idee.nl
vrijdag 6 mei 2011
Het energievraagstuk zal ons de komende jaren bezig blijven houden. Hoe komen we aan voldoende, betaalbare energie? En hoe zorgen we daarnaast voor een duurzaam gebruik van de aarde?

Het zal nog zeker enkele tientallen jaren duren, voor we volledig op duurzame energie kunnen omschakelen.Tot die tijd moeten we gebruik maken van een mix van kolen, kernenergie en duurzame energie. Energiebesparing en een schoner gebruik van âoudeâ energiebronnen zijn dan ook van groot belang. Het kabinet streeft naar een duurzame samenleving, en wil daarvoor een âGreen Dealâ sluiten met burgers, bedrijven en organisaties. Dat betekent bijvoorbeeld, dat we blijven inzetten op energiebesparing. Maar ook dat het eenvoudiger moet worden om een vergunning te krijgen voor lokale, kleinschalige, schone productie van energie en warmte.

Het CDA is een groot voorstander van zoân Green Deal. Maar we moeten verder kijken dan naar wat de overheid in wet- en regelgeving en subsidies kan regelen. Dat focus werkt belemmerend en lastenverzwarend, en vooral tijdrovend. Er moet veel meer ruimte komen voor ideeën en kansen van burgers, bedrijven en lagere overheden. Het CDA wil meer ruimte voor creatieve en innovatieve ideeën die uit de maatschappij komen, van burgers en bedrijven. Ideeën die makkelijk uitgevoerd kunnen worden, zonder dat er allerlei administratieve rompslomp of wet- en regelgeving tussen zit.

Daarom roepen we iedereen op om met ideeën te komen om de Green Deal tot een succes te maken. Hebt u als burger, als bedrijf of als organisatie ideeën op het gebied van energiebesparing, alternatieve energiebronnen, slimme toepassingen of creatief hergebruik? Laat het ons weten via www.uwenergie-idee.nl! Met uw inzet en ideeën kunnen we samen een duurzame samenleving vorm geven en dichterbij brengen.