Politie Groningen

Vrijdag 6 mei 2011

Provincie Groningen , 06-05-2011

Notoire benzinedief aangehouden

MIDWOLDE De politie heeft donderdagmorgen een 18-jarige man uit Lettelbert aangehouden voor benzinediefstal. Een alerte getuige zag hoe de 18-jarige bromfietser bij een benzinepomp aan de Oude Postweg in Midwolde zijn tank volgooide en vervolgens zonder te betalen wegreed. De getuige wist de benzinedief te achterhalen en waarschuwde de politie. De 18-jarige bekende al snel dat hij afgelopen tijd al drie keer eerder had getankt zonder daarvoor te betalen. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo voor poging doodslag aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee mannen (20 en 45 jaar) uit Groningen aangehouden voor poging doodslag. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in een supermarkt aan het Linnaeusplein in Groningen. Het bleek dat het duo bij een ruzie een 27-jarige man uit Oude Pekela met een ijzeren staaf had geslagen. Beide verdachten gingen er na de vechtpartij in een auto vandoor. Het slachtoffer werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis de kentekengegevens en getuigenverklaringen konden beide geweldplegers even later in een woning in de Begoniastraat in Groningen worden aangehouden. De 45-jarige verdachte bleek bij fouillering een keukenmes bij zich te hebben. Beide verdachten moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Wielrenner gewond bij verkeersongeval

WIRDUM Een 73-jarige man uit Kollum is donderdagmiddag op de Rijksweg in Wirdum gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Kollummer fietste op zijn racefiets over de Rijksweg. Bij de brug over het Damsterdiep bij Eekwerderdraai, zag hij de gesloten slagbomen over het hoofd. De fietser kwam door de botsing ten val. Het slachtoffer werd met schouder- en borstletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bestuurder met scootmobiel in de sloot

SCHILWOLDE Een 86-jarige man uit Slochteren is donderdagmiddag bij een ongeval licht gewond geraakt. De bestuurder reed op zijn scootmobiel over de Hoofdweg in Schildwolde. Op enig moment reed hij te dicht lans de slootkant. De bestuurder zakte met zijn voertuig weg en verloor de controle over de scootmobiel. Hij belandde in de sloot. Het slachtoffer werd door omstanders uit het water gehaald. Hij werd ambulancepersoneel onderzocht en werd door de ambulance naar huis gebracht. Medewerkers van een nabijgelegen bedrijf takelden de scootmobiel met een heftruck uit de sloot.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De man stal kleding in een sportzaak aan de Vismarkt in Groningen. Hij werd door de medewerkers van de winkel betrapt. De verdachte maakte gebruik van een zogenaamde geprepareerde tas. Hij werd door medewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. De winkeldief moest naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De gestolen kleding werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 43-jarige man uit Groningen is donderdagavond door de politie aangehouden. De bestuurder van een snorfiets werd op de Blekerslaan door agenten op de bon geslingerd voor een
verkeersovertreding. Hierbij bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,9 promille. Bij controle bleek dat de Stadjer ook niet in het bezit was van een rijbewijs. De man werd na verhoor, met een rijverbod van 12 uur en twee bekeuringen op zak, heengezonden. De politie maakt voor het rijden onder invloed proces-verbaal op.

Vrouw beroofd van tas

TOLBERT Een 55-jarige inwoonster van Tolbert is donderdagavond rond 22:30 uur beroofd van haar tas. De vrouw stalde bij thuiskomst haar fiets in de schuur aan de Leuringslaan in Tolbert. Zij werd plotseling door een onbekende man in de rug geduwd. De vrouw viel op de grond. De tasjesrover trok vervolgens de handtas van de vrouw mee en ging er vandoor. De vrouw heeft aangifte gedaan. Mogelijk hebben getuigen informatie over de tasjesroof. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsendief door stille agent aangehouden

GRONINGEN - Een 23-jarige man uit Vlaardingen is donderdagavond door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. Een agent in burgerkleding zag dat de man aan de Reitemakersrijge erg veel belangstelling had voor fietsen. Toen hij een op slot staande fiets meenam sprak de agent hem aan. Omdat hij geen aannemelijk verhaal had voor zijn gedrag werd hij aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Omdat de man onder invloed van alcohol was werd hij ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen zal hij worden gehoord. De fiets werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de fiets.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 49-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op het Schuitendiep in Groningen. Agenten zagen dat de bestuurder een nogal merkwaardige rijstijl op na hield. Hij had de gehele breedte van de rijbaan nodig. Toen zij hem een stopteken gaven reed de bestuurder door. Nadat agenten de Stadjer hadden laten stoppen bleek dat de automobilist te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een gemiddeld alcoholpromillage op van 2,75! Omdat de ademanalysetest niet vlekkeloos verliep werd van de verdachte ook een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen hoeveel hij daadwerkelijk had gedronken. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. Na verhoor mocht hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser ernstig gewond na botsing taxi

GRONINGEN- In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een 25-jarige inwoner van Groningen op de Friesestraatweg ernstig gewond. De man stak met zijn snorfiets de rijbaan over in de richting van de Gerard Ter Borgstraat. Hierbij werd de snorfietser geschept door een passerende 52-jarige taxichauffeur uit Groningen. De snorfietser werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef genomen in verband met het alcoholgebruik van de 25-jarige Groninger. De snorfiets raakte door het ongeval total-loss. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Stadjer met vuurwapen aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen een 48-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in de Poelestraat in Groningen lopen. Agenten herkenden de man en wisten dat hij nog werd gezocht door de politie. Hij werd direct aangehouden. Bij fouillering van troffen politieagenten een doorgeladen vuurwapen bij hem aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het vuurwapen werd in beslagenomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het vuurwapen. De politie maakt proces-verbaal op.

Baldadig duo op de bon

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen twee mannen (22 en 23) uit Idskenhuizen en Doniaga aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat het Friese duo in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen fietsen omver trapten. Hierop werden de vandalen ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij uiteindelijk een bekeuring voor baldadigheid. De duo mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Beschonken Groninger op gestolen bromfiets aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed en heling en/of diefstal. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder nogal slingerend reed in de Oude Ebbingestraat in Groningen. Bij controle bleek dat de brommer als gestolen te boek stond.Ook bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. De bromfiets werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.