Politie Twente

Automobiliste gewond bij aanrijding Enter
Een 30-jarige automobiliste uit Enter raakte donderdag 5 mei gewond bij een aanrijding in Enter.

Donderdag 5 mei omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Eversdijk in Enter. Een 30-jarige automobiliste uit Enter reed achterwaarts een parkeerplaats af de Eversdijk op. Daarbij zag zij een 52-jarige automobilist uit Rijssen over het hoofd, die over de Eversdijk reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 30-jarige automobiliste raakte gewond en werd voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. haar vijfjarig kindje die ook in de auto zat werd door de vader mee naar huis genomen. (2011041960)

Peuter gewond bij aanrijding
Markelo
Een 1,5 jarige jongetje raakte donderdag 5 mei gewond bij een aanrijding.

Donderdagmiddag 5 mei omstreeks 16.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ensinkgoordijk in Markelo. Een 58-jarige automobiliste wilde na een bezoek met de auto vertrekken en zag tijdens het wegrijden haar 1,5 jarig kleinkind over het hoofd. Het jongetje werd aangereden en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011041944)

Winkeldief is de weg kwijt
Hengelo
Een 40-jarige man uit Enschede werd donderdag 5 mei aangehouden, omdat hij een navigatiesysteem had gestolen. Omstreeks 15.00 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan Het Plein in Hengelo een onbekende man een navigatiesysteem stelen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Bij navraag op het politiebureau bleek dat de man vaker winkeldiefstallen had gepleegd. De 40-jarige Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011041900)

Winkeldievegge aangehouden
Enschede
Een 29-jarige vrouw uit Enschede werd donderdag 5 mei aangehouden, omdat zij diverse kledingstukken had gestolen uit diverse winkels.

Donderdagavond 5 mei omstreeks 19.40 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede een vrouw diverse kledingstukken stelen. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De vrouw had nog meer kledingstukken bij zich die gestolen waren uit andere winkels. De 29-jarige Enschedese is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011041945)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van vermoedelijk drugs Ambt Delden
Een 32-jarige automobilist uit Enschede raakte donderdag 5 mei zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van vermoedelijk drugs een auto bestuurde.

Donderdag 5 mei omstreeks 23.30 uur zagen surveillerende agenten, op de Rijksweg in Ambt Delden, een bestuurder van een auto. Hij viel op door zijn opvallende rijden. De automobilist haalde kort na de brug een andere auto in en reed vervolgens links langs een middengeleider. De bestuurder werd aangehouden. In de auto troffen de agenten zakjes met vermoedelijk harddrugs aan. De drugs werden in beslag genomen en worden vernietigd. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 32-jarige man uit Enschede, onder invloed van drugs was, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011042004)

Automobilist doorgereden na aanrijding met fietsster Rijssen
Een 44-jarige fietsster uit Rijssen werd dinsdag 3 mei aangereden door een nog onbekende automobilist. De politie wil in contact komen met de automobilist en/of getuigen.

Dinsdagmiddag 3 mei omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op De Stroekeld in Rijssen. Een 44-jarige fietsster uit Rijssen fietste over het fietspad, gaande in de richting van de Veenslagen. Op de oversteekplaats met De Stroekeld kreeg zij geen voorrang van een nog onbekend gebleven automobilist. De automobilist en de fietsster kwamen met elkaar in aanrijding. Na de aanrijding ging de automobilist er vandoor zonder zijn identiteit achter te laten. De automobilist reed in een zwarte BMW, 4-deurs en gaat het om een sportief model.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Met name een aantal bouwvakkers die in de buurt aanwezig waren hebben mogelijk de aanrijding gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011041319)

06 mei 2011