Politie Gelderland-Zuid

Winkeldief rijdt onder invloed

Wijchen, 06-05-2011 o Donderdagmiddag rond 16.00 uur betrapte personeel in een supermarkt aan de Holenbergseweg in Wijchen een winkeldief. De man ging er vervolgens in een blauwe auto vandoor, waarop de politie werd gewaarschuwd. Die trof de verdachte even later rijdend aan, zwaar onder invloed zo bleek.

De verdachte, een 59-jarige inwoner van Wijchen, stapte met diverse pakketten met vlees en kaas over een toegangspoortje zonder te betalen. De eigenaar van de supermarkt ging snel achter de man aan en sprak hem aan op zijn gedrag. De man reed echter gewoon weg en de politie werd gewaarschuwd. Agenten gingen naar de winkel en namen daar het signalement van de verdachte op. Andere politieagenten gingen intussen naar de woning van de tenaamgestelde van de betreffende auto.

Hoge uitslag ademanalyse, dus invordering
Ter hoogte van het grote winkelcentrum in Zuid zagen agenten even later de auto rijden en hielden de bestuurder op basis van het doorgegeven signalement aan. De agenten roken bij de 59-jarige een alcohollucht, waarna zij hem op het politiebureau in Wijchen op de ademanalyse lieten blazen. De uitslag bedroeg 910 ug/l, terwijl de wettelijk strafbare limiet ligt op 220. Deze hoge uitslag was reden om meteen het rijbewijs van de Wijchenaar in te vorderen. Er is een verklaring afgenomen over het rijden onder invloed. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vervolgens is de verdachte overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. Daar vindt de verdere afhandeling plaats van de winkeldiefstal. De 59-jarige werd voor verhoor ingesloten. Namens de supermarkt is er aangifte gedaan.
(08)

Laatst gewijzigd 06-05-2011 13:11 | © Regio Gelderland-Zuid |