Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 6 mei

Alkmaar, 06-05-2011 o 13.00 uur

Snelheidscontrole

Slootdorp, donderdag 5 mei

Op donderdagavond omstreeks 19.55 uur moest een 42-jarige man uit Hippolytushoef zijn rijbewijs inleveren omdat hij bij een controle meer dan 50 km te hard bleek te rijden. De man reed in een bestelauto op de Slootweg en reed daar 130 in plaats van de toegestane 50 km per uur. De man kreeg ook een proces-verbaal.

Inbraak in auto

Heerhugowaard, vrijdag 6 mei

Op vrijdagmorgen tussen 03.00 uur reed een getuige een parkeerplaats op gelegen achter de Olmenlaan, Dennenlaan, Cypressenlaan in Heerhugowaard. Hij zag nog juist dat twee jongens wegrenden een steeg in. Bij onderzoek bleek een rode personenauto opengebroken te zijn. Van de auto was een raam vernield en het contactslot gedemonteerd.

Woninginbraak

Midwoud, vrijdag 6 mei

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 22.30 en 05.50 uur, werd ingebroken in een woning aan de Hereven in Midwoud. De daders kwamen de vrijstaande woning binnen door een raam in de zijgevel open te breken. Hoewel de hele benedenverdieping werd doorzocht, werden alleen een aantal kristallen Swarovski beeldjes ontvreemd.

Mishandeling

Alkmaar, vrijdag 6 mei

Op vrijdagmorgen hield de politie een 22-jarige man uit Limmen aan wegens mishandeling van een 19-jarige Alkmaarder op het Waagplein in Alkmaar. Het slachtoffer was in een café aan het dansen toen de verdachte er plotseling bij kwam staan. Er ontstonden woorden waarbij de verdachte het slachtoffer een kopstoot gaf. Hierbij liep het slachtoffer verwondingen aan zijn hoofd op. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de verdachte in een ander café te zitten. Hier werd hij uit gehaald, aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de mishandeling.

Geen rijbewijs

Callantsoog, donderdag 5 mei

Op donderdagavond omstreeks 19.30 uur zag de politie een personenauto rijden op de Dorpsweg in Callantsoog. Toen de bestuurder de politie zag, ging hij er vandoor. Even verderop trof de politie de auto en de bestuurder aan. Hij verklaarde er vandoor te zijn gegaan omdat hij geen rijbewijs had. Bij controle bleek de 22-jarige Pool in 2010 en 2011 al drie maal te zijn gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Opgevoerde bromfiets

Bergen, donderdag 5 mei

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur controleerde de politie een 17-jarige jongen uit Warmenhuizen op een snorfiets. De jongen reed over de Dreef in Bergen en reed opvallend hard. De snorfiets werd meegenomen naar het politiebureau voor technisch onderzoek. Hier bleek de snorfiets een constructiesnelheid te hebben van 53 km per uur. Het kentekenbewijs werd ingenomen. De eigenaar krijgt dit weer terug als zijn snorfiets in originele staat is teruggebracht.

Aanhoudingen na mishandeling

Alkmaar, vrijdag 6 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.20 uur liep een 21-jarige man uit Arnhem over het Groot Nieuwland in Alkmaar. Hij passeerde een groep van ongeveer tien jongens en meisjes. Tijdens het passeren spoot een van de jongen een vloeistof in zijn gezicht. Te oordelen aan de geur ging het hier om deodorant. Het slachtoffer maakte hier een opmerking over, maar liep door. Even later werd hij door twee jongens uit de groep ingehaald. Hij werd bij zijn keel gepakt en tegen een deur geduwd. De man wist echter los te komen en ging er vandoor. Ook dit keer werd hij door de groep achterhaald. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Ook toen hij op de grond viel ging het schoppen door. Na enkele momenten ging de groep er vandoor. Het slachtoffer liep verschillende schaafwonden en kneuzingen op. Ook liep hij gebitsbeschadiging op.

De politie ging op onderzoek uit en trof twee jongen aan die tot de groep hadden behoord. Beide jongens, 17-jaar oud en afkomstig uit Spijkenisse en Alkmaar, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident en de identiteit van de andere verdachten.

Plantendief gepakt

Heerhugowaard, vrijdag 6 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 07.20 uur hield de politie een 60-jarige man uit Heerhugowaard aan voor diefstal van planten uit tuinen van woningen.

Al enkele dagen worden op verschillende plaatsen planten uit tuinen gestolen. Ook afgelopen nacht was het raak. Bij enkele tuinen in de omgeving van de Loodwitstraat werden vers aangeplante planten weggenomen. Een van de bewoners herkende een spoor van afgevallen blaadjes en modder en kwam bij een achtertuin van een woning terecht. Deze tuin stond vol plantjes en (vooral blauwe) bloempotten. De eigenaar herkende ook zijn eigen planten, die nog niet waren ingegraven. Of er ook planten van de andere diefstallen in de tuin van de verdachte staan wordt onderzocht.

De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In een eerste verklaring zei de man s nachts vaak wakker te liggen. Hij ging dan zijn bed uit en struinde tuinen af.