Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 06-05-2011

Inbreker laat DNA spoor achter

BERKEL-ENSCHOT: Een achtergelaten DNA spoor bij een inbraak in een kapsalon, aan de Heikestraat in de nieuwjaarsnacht heeft vanmorgen tot de aanhouding van een 23-jarige Tilburger geleid. Het bij de inbraak aangetroffen DNA komt overeen met dat van de verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Op 1 januari 2011 werd een ruit van de toegangsdeur van de kapsalon vernield. Ook binnen werden nog twee deuren vernield. Er werd niets gestolen. Tijdens het sporenonderzoek werd bloed aangetroffen van de vermoedelijke inbreker.

Politie onderzoekt overvalpoging belwinkel

TILBURG: de politie onderzoekt een overval die donderdagavond rond 21.30 uur heeft plaats gevonden op een belwinkel aan het Verdiplein. Er kwam een overvaller binnen die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen had. Een tweede overvaller bleef kennelijk bij de deur staan. De eigenaar sloot zich om een confrontatie met die overvaller te voorkomen op, waarna de overvallers vertrokken. De politie heeft een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. Ook werd een SMS-Alert bericht verstuurd.

Tekst SMS-Alert bericht: TILBURG: Verdiplein, poging overval met zilverkl pistool, 2 donker getinte mannen, zw. Kleding, zw. Bivakmuts, jeans 1.80 en 1.70 lang, ong 21 jaar. Tips 0900-8844.

Politie onderzoekt brandstichting auto

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.15 uur brand gesticht in een auto die geparkeerd stond op de Kapelmeesterlaan. Een getuige zag dat twee jongens met capuchons eerst geprobeerd de auto te openen, daarna hadden ze het voertuig, een Toyota, in brand gestoken. Er werd een fles met brandversnellende vloeistof aangetroffen. De brandweer heeft de brand geblust. Het voertuig werd getakeld. De eigenaar doet aangifte.

Ook op de Pieter Brinkmanstraat brandde rond 02.40 uur een auto uit. Daar stond een Peugeot in brand,. De eigenaar zou de auto rond 21.30 uur geparkeerd hebben. In dit geval staat brandstichting niet vast.

Schuur uitgebrand in Tilburg

TILBURG: Zondagavond heeft brand gewoed in een schuur aan het Bels Lijntje. Toen de agenten ter plaatse kwamen, de schuur staat parallel aan de snelweg, sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer kwam ter plaatse/ Het schuurtje is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Pinnen met gestolen bankpas in Bureau Brabant

TILBURG: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt aanstaande maandag onder meer aandacht een de diefstal in Tilburg van een pinpas waarmee later wordt gepind.

Tilburg

Op dinsdag 11 januari 2011 rond 15.30 uur pint een 75-jarige vrouw een geldbedrag bij een geldautomaat in een supermarkt in Tilburg. Na het pinnen stopt zij haar bankpas in haar portemonnee en die gaat in haar tas. Dan gaat zij in de supermarkt boodschappen doen. Bij de
groenteafdeling gedragen twee meisjes zich erg opdringerig naar de vrouw toe. Pas als de vrouw thuis is ontdekt zij, dat de bankpas uit haar portemonnee gestolen is. Later blijkt dat er met de pas op verschillende plaatsen gepind is. De pinners staan op de
bewakingsbeelden.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 9 mei 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 10 mei 2011 om 17.00 uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-05-2011 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |