Belgische Federale Overheid


Tentoonstelling over de aanwezigheid van Belgische soldaten in Duitsland tussen 1945 en 2002

Datum: 06 mei 2011

In het Koninklijk Legermuseum loopt momenteel een tentoonstelling over de aanwezigheid van Belgische soldaten in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling '1945 - 2002. Belgische soldaten in Duitsland' is een initiatief van de Duitse ambassade, naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen de Bondsrepubliek Duitsland en het Koninkrijk België, in 1951.

Voor de Bondsrepubliek Duitsland ging het toen om de eerste diplomatieke erkenning door een Europese staat sinds de Tweede Wereldoorlog. De Belgische en Duitse strijdkrachten hebben op die wijze nauwe banden gesmeed.

Tussen 1945 en 2002 bevond het grootste deel van het Belgische leger zich in Duitsland, aanvankelijk als bezettingsleger, nadien onder NAVO-bevel. Honderdduizenden soldaten vormden de Belgische Strijdkrachten in Duitsland (BSD), bijgenaamd `de tiende provincie'. Aan de hand van zeldzame collectiestukken en foto's krijgt de bezoeker een beeld van de manschappen die een bladzijde van onze geschiedenis hebben geschreven.

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van het Koninklijk Legermuseum en op de website van de Duitse ambassade in Brussel.

Praktische info

Tentoonstelling 1945 - 2002 - Belgische soldaten in Duitsland Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis Jubelpark 3
1000 Brussel

Van 4 mei tot 4 september 2011, van 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 16.45 u., van dinsdag tot zondag.
Vrije toegang.