Delta


---

Consumentenbond: ZeelandNet beste provider van Nederland

Middelburg, 6-5-2011

De Consumentenbond verkoos in april ZeelandNet tot beste internet- en telefonieprovider van Nederland. De Zeeuwse aanbieder stond in oktober 2010 en in februari van dit jaar al op een gedeelte eerste plaats, met XS4ALL. In de recentste Providermonitor van de Consumentenbond scoort ZeelandNet gemiddeld een 7,9. Daarmee laat ze tien andere aanbieders achter zich.

Hoge waardering
Voor de ranking van providers vraagt de Consumentenbond een testpanel van tienduizend consumenten tweemaandelijks naar hun mening over en ervaring met hun provider. Het panel beoordeelt de kwaliteit van de internet- en telefonieverbinding, storingen, service en de manier waarop providers met problemen omgaan. De kwaliteit van de internetverbinding van ZeelandNet waardeerde het panel met een 8,2. Daarnaast is bij ZeelandNet het percentage "Storingsvrij. het hoogst van alle providers, namelijk 84 procent. De Consumentenbond publiceert in de monitor de resultaten van elf aanbieders.

Verbeterslag
"De uitslag van de Providermonitor is een mooie erkenning van een uitgekiend klantproces dat twee jaar geleden in gang is gezet. Het is een cliché, maar we hebben daarin de klant centraal gezet. Alle werkprocessen zijn tot in het kleinste detail doorgenomen en beoordeeld op de perceptie van de klant. Vervolgens zijn we gestart met het doorvoeren van de verbeterpunten.", aldus Pascal de Klerk, directeur DELTA Comfort.

iMac winnen
ZeelandNet realiseert zich dat dit resultaat voor een belangrijk deel te danken is aan alle trouwe klanten. Begin mei start de Zeeuwse provider dan ook met een grootse campagne. Daarin bedankt zij haar klanten. Tijdens de campagne geeft ZeelandNet een maand lang, elke dag een iMac van Apple weg. Klanten kunnen een online spel spelen, waarmee ze kans maken op die prijs.

Informatie over DELTA
ZeelandNet is een onderdeel van DELTA N.V., een zelfstandige fullserviceprovider op het gebied van energie en water, afvalverwerking, digitale diensten en infrastructuur. Door deze diensten gecombineerd aan te bieden, speelt DELTA in op de behoefte aan comfort en gemak. Voor de particuliere klant betekent dit: één leverancier voor alles wat via een kabel of leiding het huis binnenkomt. Voor de zakelijke afnemer: een op maat gemaakt contract waarin DELTA een gewenste combinatie van diensten aanbiedt, tegen scherpe voorwaarden. De aandelen van DELTA zijn in handen van negentien Zeeuwse en Brabantse gemeenten en de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.