Politie Gelderland-Zuid

3 bestuurders teveel drank op

Dodewaard/Wadenoijen/Nijmegen, 06-05-2011 o Donderdag (en in de nacht van donderdag op vrijdag) hield de politie drie bestuurders aan voor rijden onder invloed. Twee van hen, waaronder een beginnend bestuurder, bliezen een zodanig hoge uitslag dat zij meteen het rijbewijs konden inleveren.


* Agenten zagen rond 02.20 uur op de Regulierstraat in Nijmegen een snorfietser zonder verlichting rijden. De man reed slingerend en botste vervolgens op de stoeprand waardoor hij stil kwam te staan. De politieagenten lieten de bestuurder blazen, wat een "F" opleverde. Daarom moest de 42-jarige Wijchenaar mee naar het bureau voor de onvermijdelijke ademanalyse. Die uitslag bedroeg 985 ug/l, zo hoog dat de agenten direct zijn rijbewijs innamen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

* Omstreeks 00.45 uur hielden agenten ter hoogte van Wadenoijen een 22-jarige bestuurder uit die plaats staande voor (verkeers)controle. De man, vallend in de categorie beginnend bestuurder waarvoor strengere regels gelden, moest na de voorselectie op straat mee naar het bureau. De ademanalyse gaf een waarde van 540 ug/l, wat invordering van het rijbewijs inhield. Proces-verbaal is opgemaakt, tevens is er melding gedaan aan het CBR vanwege een onderzoek naar de rijgeschiktheid van deze bestuurder.

* Op de Waalbandijk in Dodewaard passeerde tegen 17.00 uur een scooter met hoge vaart surveillerende agenten. De bestuurder werd bekeurd voor het niet dragen van de helm. Tijdens het bekeuringsgesprek kwam een maat van de jongen eraan gereden. De agenten roken bij hem meteen een alcohollucht, waarna een blaastest werd afgenomen. De beginnend bestuurder, van 21 jaar uit Zetten, blies vervolgens op het politiebureau een uitslag van 130 ug/l; dit is boven de strafbare grens van 88 voor deze categorie. Proces-verbaal is opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 06-05-2011 17:58 | © Regio Gelderland-Zuid |